12 mai 2019 | 09:32

Antivacciniștii, blocați pe Instagram: ce schimbare radicală va bloca dezinformarea

ACTUALITATE
Antivacciniștii, blocați pe Instagram: ce schimbare radicală va bloca dezinformarea

Cea mai mare problemă cu care se confruntă societatea în secolul 21 ține de dezinformare și știri false, iar în vărful piramidei cu cele mai multe victime colaterale se află antivacciniștii.

Persoanele care și-au creat tot felul de scenarii legate de riscurile vaccinurilor și au îmbrățișat o sumedenie de teorii conspiraționiste sunt foarte periculoase. În acest context, după Facebook a implementat o serie de sisteme pentru prevenirea dezinformării pe acest subiect, a venit rândul ca Instagram să facă ceva similar. În definitiv, atât WhatsApp, cât și Instagram sunt companii deținute de Facebook și este previzbil că adoptă mecanisme similare.

De acum înainte, Instagram va bloca accesul la hashtaguri sau etichete care se reflectă în postări cu dezinformare, știri false sau propagandă anti-vaccin. ”Dacă hashtag-ul era #vaccines1234, iar o mare parte dintre postările din spate include dezinformări legate de vaccinuri, vom bloca accesul la eticheta respectivă complet.”, a explicat Karina Newton, directorul global de politică al Instagram.

În ceea ce privește informațiile despre vaccinuri care sunt percepute ca dezinformare, acelea trebuie să fie clasificate în acest fel de Organizația Mondială a Sănătății (WHO – World Health Organization) sau de Centrul pentru Prevenirea Bolilor din SUA (Center for Disease Control). Rapoartele pe marginea acestui subiect de la alte organizații de o amploare similară vor fi de asemenea luate ca referință.

Este important de reținut că postările care vor conține informații noi împotriva vaccinării și nu au fost desființate de vreun studiu recunoscut internațional, vor continua să rămână pe Instagram. Nu vor fi șterse și pot fi distribuite în voie.

În același set de schimbări de politică, Instagram va revizui postările care au fost eliminate de pe platformă din cauza includerii de știri false. Etichetele aferente acelor postări vor fi agregate prin intermediul unor rețele neurale și analizate pentru a vedea dacă nu sunt folosite în mod constant în scop de dezinformare. În funcție de diagnostic, hashtag-urile cu pricina vor fi blocate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele