Android Pie este adoptat mai rapid decât Oreo, dar nu îndeajuns

Android Pie este adoptat mai rapid decât Oreo, dar nu îndeajuns
12:53 08.05.2019

Android Q se va lansa cândva în august 2019, însă până atunci rata de adopție a Android Pie crește într-un ritm mai alert decât cea a lui Oreo.

Android Pie a fost lansat oficial pe 6 august 2018, iar de atunci Google nu a mai dezvăluit nimic despre rata de adopție. La nouă luni de la lansare, compania dezvăluie câți utilizatori de Android au acces la versiunea 9.0 sau Pie.

Google arată că 10% dintre smartphone-urile Android rulează cea mai recentă versiune a sistemului de operare Android Pie la nouă luni după lansare.

În cadrul conferinței I/O, Google a făcut acest anunț și se pare că Android Pie ajunge la mai multă lume,într-un ritm mai rapid decât precedenta versiune, Android Oreo.

În mai 2018, Android Oreo era instalat  doar pe 5,7% dintre telefoanele Android din piață. Asta înseamnă că rata de adopție a lui Pie este de aproape două ori mai mare decât rata de adopție pentru Oreo. În cadrul aceluiași eveniment a fost anunțat că în lume sunt active peste 2,5 miliarde de telefoane Android.

Tot mai multe telefoane folosesc Android Pie, însă se putea mai bine

Totuși, în acest moment, Android Oreo (8) este cea mai populară versiune a sistemului de operare cu o bază de instalări de 28,3%, urmat de Android Nougat (7) cu 19,2%, apoi Android Marshmallow (6) cu 16,9% și Android Lollipop (5) cu 14,5%. Asta înseamnă că Android Pie se află pe locul cinci cu 10,4%.  Android Lollipop a fost lansat la sfârșitul lui 2014 și mai mult de un sfert din toate telefoanele Android folosesc un sistem de operare vechi de patru ani.

Rata de adopție este bună, dar sistemul de operare al Google este în continuare prea fragmentat. Pe de altă parte, versiunile noi ale iOS sunt adoptate imediat de către utilizatorii de iPhone. De exemplu, iOS 12 a ajuns să fie instalat în peste 50% de iPhone-uri în doar 23 de zile.

Mai mult, conform celor mai recente informații dezvăluite de Apple pe 24 februarie, acestă versiune a iOS a ajuns să fie prezentă pe 80% din iPhone-uri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: The Verge