24 iul. 2018 | 09:55

YouTube pregătește o funcție care să te facă și mai dependent

ACTUALITATE
YouTube pregătește o funcție care să te facă și mai dependent

YouTube face eforturi semnificative pentru a-ți prelungi sesiunile de streaming in-app. În acest scop, va include o funcție intitulată Explore, similară cu cea omonimă din Instagram.

De-a lungul anilor, cei de la YouTube au făcut o serie de experimente mai mult sau mai puțin de succes în privința aplicației omonime de mobile. Unele dintre au fost doar pe iPhone, în timp ce multe s-au regăsit doar pe Android. În mod previzibil, nu toate s-au regăsit în varianta finală a aplicației, de aici și ideea de experiment.

YouTube se actualizează constant, iar cel mai recent update are intenția vădită de a-ți oferi și mai multe clipuri pe care, pur și simplu, nu poți să le ratezi. Tab-ul Explore in-app este momentan în stadiu de proiect, dar având în vedere că a funcționat pe popularul Instagram, este puțin probabil să nu-l vedem într-o formă permanentă.

În ecranul principal al aplicației YouTube vedeai în trecut clipuri de pe canalele tale favorite și toate recomandările pe care ți-ai fi dorit, în mod previzibil, să le redai. Explore are ca scop lărgirea ariei tale de interes online, dar cu un volum semnificativ de inteligență artificială în spate.

Practic, Google mai avea niște informații suplimentare despre ceea ce ți-ai dori să vezi pe internet și a simțit că nu le explotează suficient cu secțiunea Home.

Pe parcursul următoarelor săptămâni, butonul Explore ar trebui să apară în aplicația YouTube pentru aproximativ 1% din utilizatorii de iPhone ai aplicației. În funcție de feedback-ul de la utilizatori și de cât de dornici vor fi să interacționeze cu noua secțiune, aceea va ajunge la toți posesorii de smartphone-uri care au YouTube instalat.

[readmore]

Principiul este să vezi clipuri care nu sunt direct corelate cu ce te încântă să vezi de obicei, dar să fie din același spectru. Dacă te uiți la clipuri cu telescopuri, nu e exclus să vezi în secțiunea explore review-uri la camere foto de top.

Ca o notă de subsol, aplicația ar trebui să faciliteze expunerea creatorilor de conținut care încearcă să devină un pic mai populari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele