YouTube Kids e mai util ca niciodată pentru cenzurarea activității copiilor

YouTube Kids e mai util ca niciodată pentru cenzurarea activității copiilor

Încă de la momentul lansării, YouTube Kids a făcut o treabă foarte bună pentru filtrarea conținutului disponibil pentru copii, iar noua versiune te ajută și mai mult în acest scop.

YouTube Kids este o aplicație de mobil care a fost dezvoltată pentru filtrarea conținutului video de pe cea mai mare platformă de streaming de pe mapamond. Din păcate, au fost mai multe situații în care clipuri violente sau extremiste au trecut de filtrul americanilor. Din fericire, progrămelul a mai evoluat, iar instrumentele pe care le pune la dispoziția părinților sunt mai diversificate ca niciodată.

Cei de la YouTube au anunțat de câteva luni o serie de îmbunătățiri aduse aplicației de streaming pentru copii. Respectivele modificări sunt acum disponibile global și am aflat oficial toate detaliile.  În prima etapă de propagare, vor fi incluse în aplicația pentru Android, dar nu ar trebui să dureze foarte mult până când le vom vedea pe iPhone și iPad.

Pe lângă definirea unei limite de vârstă pentru conținutul pe care îl văd copiii în YouTube Kids, părinții care vor să fie și mai stricți, au opțiunea să aleagă punctual fiecare clip, canal sau colecție de canale la care micuții să aibă acces. În acest scop, trebuie să bifezi la setări ”Approved Content Only” (Doar conținut aprobat).

Ideea este una foarte bună și te ajută să previi vizionarea clipurilor nepotrivite în cel mai eficient mod cu putință. Dintr-un punct de vedere, îți trebuie un pic de răbdare să definești fiecare clip disponibil în parte, dar dacă ai încredere în câțiva creatori de conținut, viața îți va fi mai ușoară.

A doua funcție nouă introdusă în YouTube Kids vizează copii cu vârste între 8 și 12 ani. Părinții vor putea să bifeze in-app Younger (mai tânăr) și Older (mai bătrân), cu referire la tipul de conținut care va fi disponibil în aplicația de streaming pornind de la mecanismul de filtrare al celor de la YouTube. Cea mai mare diferență între cele două categorii are legătură cu faptul că Older include și clipuri muzicale sau secvențe din jocuri video.

YouTube Kids

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: