Funcția de la Google care-ți arată cât timp pierzi pe YouTube

Funcția de la Google care-ți arată cât timp pierzi pe YouTube

Dacă încă îți mai place să vezi clipuri pe YouTube, Google a creat o funcție specială care-ți spune cât timp pierzi pe acest site.

Google vrea să te facă să crezi că este preocupat de sănătatea ta, așa că a creat o funcție care ar trebui să te vindece de dependența de clipuri pe YouTube. Sau, cel puțin, s-o mai reduci și să nu zici că nu se gândește la tine.

YouTube este al doilea cel mai utilizat motor de căutare la nivel global, după Google, iar asta presupune anumite riscuri în special pentru copii, care au ajuns să petreacă prea mult timp cu telefonul sau calculatorul.

Prin urmare, versiunea mobilă, de iOS și de Android, a aplicației YouTube îți pune la dispoziție posibilitatea de a vedea cât timp stai pe aplicație.

youtube

Funcția a fost anunțată și pe pagina oficială a YouTube, unde îți arată cum o găsești. Tot ce trebuie să faci este să accesezi meniul aplicației, acolo unde apare imaginea e profil a contului tău. Accesează apoi „Durata vizionării” și-ți va apărea o grilă care-ți arată cât timp ai stat pe YouTube în ziua curentă, ieri, în ultima săptămână, precum și o medie zilnică a vizionărilor.

Tot din acest meniu, poți să activezi/dezactivezi „Amintește-mi să iau o pauză”. Atunci când depășești limita care-ți pune ochii în primejdie, primești o notificare care îți sugerează că ar trebui să iei o pauză, însă depinde de tine dacă urmezi sau nu sfatul.

Dar, trebuie să știi că această funcție care-ți arată durata vizionării depinde de activarea istoricului vizionărilor. Dacă acesta este dezactivat, nici cealaltă funcție n-o să meargă.

YouTube urmează exemplul Facebook și Instagram care, de asemenea, pun problema unei funcții care să-ți arate cât de mult timp pierzi pe rețelele lor sociale. Crede-mă, o să fii uimit atunci când ai să vezi statistica dată în ore și minute.

Citește și:
Sursa: Mashable