28 mart. 2018 | 15:00

Xiaomi s-a apucat de laptopuri pentru gaming și arată exemplar

ACTUALITATE
Xiaomi s-a apucat de laptopuri pentru gaming și arată exemplar

Xiaomi este o companie recunoscută pentru smartphone-uri, dar încearcă să facă valuri și în alte industrii prin intermediul unor produse de calitate.

Nu este prima oară când Xiaomi anunță un notebook. Chinezii au mai încercat în trecut să-și facă simțită prezența în piață prin intermediul unor ultraportabile cu nume simple, Xiaomi Mi Notebook Air și Xiaomi Mi Notebook Pro. De această dată însă, este vorba de un sistem pentru gaming cu un design ce îți aduce aminte de MacBook Pro sau de portabilele Razer cu tastaturi multicolore.

Per ansamblu, are un aspect definit de linii simple și margini subțiri ale ecranului, fără prea multe prizbrizuri.

În funcție de jocurile pe care le ai în minte, nu ar trebui să întâmpini dificultăți dacă vrei să te joci titluri de top din ultimii ani la rezoluție mare cu detalii maxime. Creierul întregii afaceri este un procesor Intel Kaby Lake Core i7-7700 HQ ce lucrează în tandem cu un GPU NVIDIA GeForce GTX 160.

Cantitatea de memorie RAM standard este de 16GB. Pentru stocare, ai un SSD de 256GB și un hard disk de 1TB. Astfel, ar trebui să ai un sistem de operare sprinten și spațiu suficient pentru jocuri, poze sau filme.

Dacă nu îți permiți versiunea de top, există și o variantă un pic mai accesibilă a aceluiași produs. Aceasta din urmă se rezumă la o placă video NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti, cu 8GB RAM și un SSD de 128GB.

Un pic ciudată este alegerea producătorului asiatic de a se limita un panou de 15,6 inci cu o rezoluție nativă Full HD, într-o perioadă în care majoritatea producătorilor au sărit la 4K pentru configurații portabile de gaming.

Sistemul audio din Xiaomi Mi Gaming Laptop este certificat Dolby Atmos. Conectica include patru porturi USB 3.0, două porturi USB-C și o ieșire de căști de 3,5mm cu un amplificat de mare putere în spate. Prețul pentru versiunea entry-level este de 960 de dolari, în timp ce varianta mai scumpă sare la 1.440 dolari. Rămâne să vedem în ce țări se va comercializa în următoarea perioadă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele