Windows 10 Ultimate Performance face PC-ul mai rapid, dar nu ție

Windows 10 Ultimate Performance face PC-ul mai rapid, dar nu ție

Windows 10 primește actualizări constante, iar în următorul update major va beneficia de o funcție intitulată Ultimate Performance.

Oficialii Microsoft tocmai au făcut o postare pe blogul companiei prin care detaliază schimbările ce vor fi introduse în următoarele versiuni beta de Windows 10 dedicate celor înscriși în programul Windows Insider. În acest caz particular, a fost vorba de variante 17101 pentru abonații la Fast și 17604 pentru cei din Skip Ahead. Ca de obicei, majoritatea schimbărilor nu sunt foarte importante, dar există câteva particularități ce merită toată atenția.

Utilizatorii de Windows 10 for Workstation vor beneficia de o opțiune suplimentară la secțiunea Power Options din Control Panel. Respectiva variantă de Windows este dedicată doar utilizatorilor de stații grafice sau sisteme puternice pentru editare foto/video și proiectare, deci este destul de puțin probabil să o experimentezi în viitorul apropiat. În mare parte, nu include particularități care o fac diferită de alte versiuni de Windows, dar în curând, va exista o particularitate care sună foarte bine.

În mod tradițional, utilizatorii de notebook-uri au putut alege între trei setări de management al consumului de energie electrică și resurse hardware. Era vorba de Power Saving, High Performance și Balanced. Cei care își instalează Windows 10 Insider Preview Build 17101 vor avea în plus pe lângă cele enunțate mai sus varianta Ultimate Performance. Trecând peste numele pretențions, sunt șanse foarte mari ca un computer să fie un pic mai sprinten din momentul în care este activată acea particularitate.

[readmore]

Conform descrierii oficiale, după ce ai activat High Performance, vor fi eliminate toate micro-latențele menite să-ți protejeze PC-ul atunci când îl folosești mai intens. Asta înseamnă că autonompia portabilului tău va avea de suferit, dar dacă ai nevoie să exploatezi la maxim ce face laptopul tău, aceasta este cea mai bună opțiune.

În versiune finală, noua funcție va putea fi experimentată la scară largă odată cu lansarea următoarei variante majore de Windows 10, în perioada martie – aprilie.

windows-10-ultimate-performance-640x220

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: