WhatsApp este mai „flexibil” la notificări pe Android Oreo

WhatsApp este mai „flexibil” la notificări pe Android Oreo

Android Oreo vine la pachet cu un sistem mult mai eficient pentru managementul notificărilor, iar cea mai recentă versiune de WhatsApp profită de el.

Majoritatea aplicațiilor pe care le folosești pe mobil vor să-ți servească notificări. Unele dintre acele notificări sunt mai relevante, în timp ce pe altele ai putea să le treci cu vederea. Pentru că ar fi bine să nu dezactivezi toate notificările din cauza câtorva care te deranjează și ți se par inutile, în Android Oreo, a fost implementat un mecanism foarte interesant intitulat ”Notification Channels” sau canale de notificări.

Încercând să te ajute să-ți faci ordine printre notificări, Android Oreo te lasă să definești gradul de importanță al tuturor notificărilor pe care le primești. Asta înseamnă că nu mai trebui să dezactivezi complet notificările unei aplicații doar din cauza faptului că nu sunt cele mai importante pe care le primești pe parcursul zilei. În schimb, le poți poziționa mai jos în lista de priorități.

În teorie, noua funcție detaliată mai sus este implementată la nivelul sistemului de operare. Cu toate acestea, unii dezvoltatori de aplicații pot aduce mici modificări programelor din portofoliu pentru a profita mai bine de canalele de notificări. Asta s-a întâmplat în cea mai recentă versiune de WhatsApp pentru Android.

Dacă ai un terminal cu Oreo și ți-ai actualizat WhatsApp, vei avea posibilitatea să activezi sau să dezactivezi nu mai puțin de zece tipuri de notificări din îndrăgita aplicație de chat. În funcție de preferințele proprii, unele vor fi considerate prioritare, iar altele vor fi afișate destul de jos în lista de notificări. Lista include notificări de grup, pentru mesaje obișnuite, pentru backup al conversațiilor, actualizări critice, mesaje eșuate, redare a conținutului multimedia și nu numai.

Momentan, noile tipuri de notificări sunt disponibile doar utilizatorilor de WhatsApp beta, dar ar trebui să ajungă în mâna tuturor utilizatorilor în următoarele săptămâni.

whatsapp-notification-channels

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: