WatchOS 5 îți transformă ceasul în „Walkie Talkie” și te face mai sportiv

WatchOS 5 îți transformă ceasul în „Walkie Talkie” și te face mai sportiv

Printre noutățile anunțate la WWDC 2018, oficialii Apple au detaliat viitorul WatchOS 5, acesta este sistemul de operare de care se vor bucura toți posesorii de Apple Watch. Din păcate, nu toate funcțiile noi vor ajunge la posesorii primei generații de ceasuri ieșite din Cupertino.

Pe lângă iOS 12 și macOS Mojave, Apple a anunțat watchOS 5 în conferința de deschidere a World Wide Developers Conference. Actualizarea se va axa în principal pe funcții dedicate amatorilor de actiivtățir sportive, având în vedere că acesta este motivul principal pentru care se vând ceasurile Apple. În plus, vor fi introduse niște funcții noi pe partea de comunicare.

Cea mai interesantă în opinia mea este funcția de Walkie-Talkie sau stație de emisie-recepție. Va fi suficient să faci un tap pe ecran pentru a începe o conversație cu o altă persoană, indiferent dacă te afli în aceeași rețea Wi-Fi cu ea sau sunteți pe continente diferite. Noul mod de comunicare a fost definit ca fiind personal, rapid și ușor de activat.

Prima oară când vei folosi noua funcție, vei alege cu cine vrei să discuți. Persoana de la capătul firului va primi o invitație o singură dată. Din momentul în care și-a dat acordul, veți putea vorbi în permanență doar printr-o apăsare pe ecranul ceasului. Înainte să-ți audă vocea, interlocutorul va auzi un avertisment discret și va simți o vibrație la mână.

Dacă ai prieteni cu Apple Watch și aveți toți o afinitate pentru efort fizic, cu watchOS 5 poți începe Activity Competitions. Așa veți vedea, care dintre voi este mai eficient la a-și completa inelele de activitate (Activity Rings).

Un nou mecanism de detectare a activității fizice te va ajuta să înregistrezi mult mai mult efort pe Apple Watch fără să interacționezi cu vreun meniu sau buton. Peste 12 tipuri noi de efort sunt identificate, inclusiv Yoga sau cățărare. Dacă faci deseori jogging, vei primi avertismente ca să mărești sau să micșorezi ritmul relativ la valoarea pe care ți-ai propus-o inițial.

În cazul în care ești un fan al podcasturilor, vei putea de acum înainte să le asculți direct de pe ceas prin aplicația omonimă dedicată. watchOS 5 se va lansa în variantă finală în această toamnă, dar este deja disponibil în beta pentru cei dornici de experimente.

Citește și: