„Cetățeanul suveran” s-a ales cu dosar penal după ce s-a dat în spectacol

„Cetățeanul suveran” s-a ales cu dosar penal după ce s-a dat în spectacol

Polițiștii români nu au deloc o viață plictisitoare. Astfel, dau peste fel și fel de oameni, care să le reamintească asta. Un caz concret este Viorel Suveran, bărbatul care nu recunoaște actele de stare civilă emise de statul român. Asta pentru că nu vrea să fie o persoană înrobită.

Polițiștii rutieri din Rovinari, Gorj, au avut parte de un caz inedit în trafic. Oamenii legii au văzut o mașină cu numărul de înmatriculare „VN 01 suveran”. Astfel, au oprit autoturismul, iar surprinderea a fost și mai mare când au aflat că bărbatul care s-a autointitulat Viorel Suveran are propriile acte. El nu vrea să fie ca ceilalți cetățeni ai României și nu recunoaște actele de stare civile emise de stat și asta pentru că el consideră că ar deveni înrobit.

UPDATE: Viorel Suveranu, pe numele său Viorel Nicolovici, în vârstă de 43 de ani, s-a ales cu dosar penal și este cercetat pentru comiterea a două infracțiuni. El este vizat pentru conducerea unei mașini, asta deși avea permisul suspendat și conducerea unui vehicul cu numere false de înmatriculare.

Bărbatul nu vede care este problema numărului de înmatriculare, din moment ce nu recunoaște actele emise de statul român. Ciudat este că Viorel Suveran este lider de sindicat la Complexul Energetic Oltenia. Chiar și așa, nu este singurul român care nu se supune actelor emise de stat. Acest grup de oameni, care nu consideră că trebuie să fie ca restul, înrobiți, își confecționează propriile acte de identitate. Obligatoriu, ele nu conțin Codul Numeric Personal (CNP).

Polițiștii de la rutieră i-au cerut bărbatul să-și dea jos plăcuța de înmatriculare. Evident,bărbatul a refuzat, astfel că oamenii legii au acționat și au desfăcut singuri plăcuțele. Suveran a filmat întreaga scenă, pe care a postat-o mai apoi pe Facebook, spunând că îi distrug mașina.

Postarea bărbatului a ajuns virală pe rețeaua socială, mai ales că textul care însoțește filmarea este copios. „Mai fratilor uitati cepoate sa faca POLOTIA ROMÂNĂ cu un suveran care este ființă vie in viata aceasta pe pământ si nu este persoana fizica legala a statului…”. Între timp, bărbatul și-a șters contul de Facebook, probabil după ce a citit miile de comentarii ale internauților.

Cum spuneam, nu este singurul român care are propriile reguli când vine vorba de cetățean al României. Și alți oameni, cu funcții înalte chiar, nu se supun normelor și nu recunosc CNP-ul și nici alte acte. Adepții acestei mișcări, numite „ființă vie, născut viu”, nu recunosc actele de identitate emise de statul român și datele de identificare (CNP, serie și număr).

În plus, acești oameni spun că nu au nicio obligație față de stat, deci nu trebuie să plătească taxe și impozite, asta pentru că „nu au încheiat un contract cu statul în acest sens”.

 „Ultimele 6 cifre din CNP-ul fiecăruia este, ultimele șase, cu roșu, este un număr de cont bancar, se cheamă cont escrow. Acolo sunt, în funcție de vârstă, în România e mai puțin euro. Dincolo, afară, s-au făcut calcule, estimative, minim 15 milioane de euro are în cont. Eu, la vârsta mea, aproape 60 de ani, eu am cel puțin 17 milioane în contul escrow”, spune Constantin Aamariei, fost consilier local Reșița, potrivit Digi 24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: