15 feb. 2018 | 14:00

Vimeo introduce o funcționalitate de care sigur o să-ți pese

ACTUALITATE
Vimeo introduce o funcționalitate de care sigur o să-ți pese

Vimeo beneficiază de un update foarte important în următoarea perioadă, menit să facă mai ușoară viața celor care sunt pasionați de streaming.

Există foarte mulți vloggeri și amatori de streaming care încearcă să-și crească audiența prin sesiuni video transmise simultan pe Facebook și YouTube. Din păcate, procesul implică o configurație hardware solidă și câteva cunoștințe tehnice. Dacă nu, s-ar putea să existe decalaje între fluxul video și cel audio, iar asta este cea mai mică problemă cu care te-ai putea confrunta.

Deși Vimeo este departe a fi liderul mondial în materie de streaming, platforma online are un număr destul de mare de fani. Dacă lucrurile merg cum trebuie, datorită unei actualizări iminente, sunt șanse mari ca respectivul număr să crească într-un ritm accelerat în următoarea perioadă. Într-o perioadă în care YouTube este liderul în materie de conținut video, iar Facebook se străduiește să-l ajungă din urmă, este de apreciat faptul că dezvoltatorii din spatele Vimeo s-au gândit la o cu totul altă abordare a problemei.

Printr-o postare pe blogul companiei, oficialii Vimeo au detaliat un set de unelte noi menite să te ajute să automatizezi tot volumul de muncă necesar streamingului simultan pe mai multe platforme. Cu ajutorul acestui nou mecanism, utilizatorii vor putea să transmită un singur flux video către internet, dar acela să ajungă pe YouTube, Facebook, Twitch, Periscope și nu numai.

Marele avantaj al acestui sistem ține de stresul redus aplicat configurației tale hardware. Indiferent de numărul de platforme pe care îți ajunge sesiunea ta de streaming live, din computerul tău pleacă un singur flux. Dacă nu ai o conexiune ultra rapidă la internet sau un server serios dedicat acestei activități, Vimeo va deveni în scurt timp cel mai bun prieten al tău. Ca bonus, întregul mecanism de publicare simultană pe o varietate de platforme se aplică și pentru clipurile înregistrate anterior, nu doar pentru streaming în direct.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele