VIDEO Black Friday în China: nebunia reducerilor ne aduce imagini fabuloase din depozit

VIDEO Black Friday în China: nebunia reducerilor ne aduce imagini fabuloase din depozit

Jack Ma, Fondatorul Alibaba a postat pe Facebook un videoclip care descrie haosul care se lasă peste depozitele magazinului cu ocazia Black Friday.

În cazul în care te întrebai de ce îți întârzie comanda mult așteptată de Black Friday sau erai curios să vezi cum arată depozitele unui magazin în timpul unui astfel de eveniment, acum ai câteva imaginii care te lămuresc cum stă treaba. Ele vin de la Jack Ma și îți arată starea unui depozit Alibaba după Ziua Celibatarilor – o replică pentru Black Friday la chinezi.

Videoclipul îți arată un haos de nedescris, cu munți de colete și muncitori călare pe ele, care încearcă să facă față comenzilor. Ziua Celibatarilor este sărbătorită în China în fiecare an pe 11 noiembrie, iar în ediția de anul acesta Alibaba a depășit recordul din 2017. Retailerul a înregistrat vânzări de 213,5 miliarde de yuani (30,70 miliarde de dolari), în creștere cu 27% față de nivelul din 2017.

Postarea a venit ca o explicație din partea lui Jack Ma, care le-a transmis cumpărătorilor nemulțumiți de ce unele comenzi întârzie. „Dacă pachetul tău nu a ajuns, poate că este blocat în traficul pachetelor”, a scris el în postarea respectivă. E de la sine înțeles că angajații nu au făcut față comenzilor și că încearcă pe cât posibil să ducă la capăt treaba.

Alibaba a lansat Ziua Celibatarilor pentru prima dată în 2009, iar videoclipul de mai jos vorbește de la sine despre succesul acesteia. Ziua Celibatarilor a devenit pentru chinezi cea mai importantă zi de cumpărături online. Ca un fel de răspuns pentru Valentine`s Day, ziua este un prilej de sărbătoare pentru persoanele singure care se răsfață cumpărând tot felul de produse.

Sursa: Digi24