Popularitatea jocurilor face ca monitoarele de gaming să se vândă ca pâinea caldă

Popularitatea jocurilor face ca monitoarele de gaming să se vândă ca pâinea caldă

Piața de monitoare de gaming se dovedește a fi o piață de desfacere foarte bună pentru producătorii de monitoare, iar datele sunt cât se poate de îmbucurătoare.

Raportul realizat de firma de cercetare WitsView de la sfârșitul anului arată că piața totală pentru monitoarele de gaming, cu o rată de refresh de peste 100Hz, s-a dublat în 2018, atingând un nou nivel de 5,1 milioane de unități la nivel global.

Anita Wang, cercetător la WitsView, spune că piața de produse de gaming se extinde și că sectorul de gaming a dat un plus intregii industrii de PC-uri. De asemenea, jocuri precum PUBG sau Fortnite au dus ca mai mulți gameri, dar și internet cafe-urile, să-și înlocuiască vechile monitoare cu unele cu o rată de reîmprospătare de peste 144 Hz.

În funcție de numărul de monitoare vândute, Asus rămâne liderul piețe pentru a-l patrulea an la rând. Locul doi este ocupat de Acer, iar AOC/Philips își rezervă locul trei și Samsung este pe patru. Interesant este că BenQ a dispărut din top patru deși în 2017 ocupa locul trei.

Anul acesta mai mulți producători au lansat monitoare de gaming pe piață deoarece astfel de produse au marje de profit mari. Pe lângă monitoarele cu rată de refresh mare și monitoarele curbate s-au vândut destul de bine anul acesta. De fapt, monitoarele curbate de gaming reprezeintă 50% din întreaga piață de monitoare de gaming. Anul trecut, cota de piață a monitoarelor curbate era de doar 23%. Drept urmare, monitoarele clasice pierd cotă de piață de la 77% în 2017 la 46% în 2018.

Asus și-a întărit poziția de lider cu câteva monitoare ce au adus premiere pe piață:

  • ROG Swift PG258Q, primul și cel mai rapid monitor de jocuri din lume, ce furnizează o rată de reîmprospătare de 240Hz.
  • ROG Swift PG27UQ, primul monitor din lume 4K HDR cu rată de reîmprospătare de 144Hz.
  • ROG Swift PG27VQ, cel mai rapid monitor curbat din lume, cu sincronizare ASUS Aura Sync RGB.
  • ROG Swift PG65, ecranul gigant de 65 de inci pentru gaming 4K HDR la frecvențe de până la 120Hz.
Citește și: