01 mai 2018 | 20:46

UNICEF vrea să strângă donații prin minare de monede virtuale

ACTUALITATE
UNICEF vrea să strângă donații prin minare de monede virtuale

Cei care își doresc să ajute eforturile fundației UNICEF, dar nu pot dona bani, au posibilitatea să facă același gest generos prin accesarea unui site.

În ultimul an, au apărut tot mai multe site-uri care ți-au utilizat puterea de procesare a calculatorului pentru minat criptomonede fără acordul tău explicit. Site-uri populare de pe mapamond au fost modificate de către hackeri pentru a include un script utilizat în scopul minării de criptomonede precum Monero. Situația respectivă a frustrat foarte mulți utilizatori, dar creatorii scriptului l-au creat inițial pentru scopuri mult mai nobile.

Când au apărut primele informații despre Coinhive, conceptul din spate era de a crea o alternativă pentru afișarea reclamelor pe site-uri. Practic, tu cedai o parte dintre resursele tale hardware de procesare, iar în schimb, nu mai vedeai reclame pe paginile tale web preferate. Trecând peste faptul că același mecanism a fost folosit în scopuri nefaste, oficialii UNICEF Australia au găsit un scop nobil pentru implementarea scriptului online de minat.

hopepage

Cei de la UNICEF au creat pagina web intitulată The Hopepage (Pagina Speranței). Aceasta are o interfață cât se poate de simplă cu un buton în centrul ecranului. Dacă apeși pe Start Donating, UNICEF Australia va începe să câștige bani de pe urma ta prin minarea de criptomonede.

Într-un astfel de scenariu, ai crede că PC-ul tău riscă să aibă probleme, pentru că procesorul tău este exploatat la maxim, constant, pe parcursul unei perioade îndelungate de timp. În schimb, UNICEF te lasă să alegi procentajul din puterea de calcul a sistemului pe care îl dedici acestei sarcini.

Este bine de știut că procesul de minare nu începe imediat după ce ai intrat pe această pagină web – thehopepage.org, ci doar după ce ai apăsat pe Start Donating. La momentul redactării acestui material, erau 3.320 de persoane care efectuau donații prin metoda creativă.

Pentru a câștiga un confort psihologic sporit din gestul tă generos, printr-un mesaj afișat pe ecran, vezi ști exact unde vor fi folosiți banii proveniți din partea ta.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele