Un test în „orb” al camerelor de smartphone îți arată adevărații lideri

07:33 06.12.2018

În cazul în care îți cumperi telefonul doar pe criteriul performanței foto, un nou clip s-ar putea să te uimească atunci când vine vorba de cel mai bun smartphone pentru fotografie.

În ziua de azi, majoritatea celor care testează telefoane se axează foarte multe pe performnața foto. Pentru că știi însă despre ce telefon este vorba și cum s-a comportat generația anterioară, este foarte posibil ca o eventuală decizie de achiziție să-ți fie influențată și de brandul de pe etichetă. Cu alte cuvinte, indiferent cât te-ai strădui să fii obiectiv, decizia finală s-ar putea să-ți fie influențată de faptul că testezi cel mai nou iPhone, Samsung Galaxy S sau Google Pixel.

Ocazional, pentru a elimina posibilitatea deformării rezultatelor la test, cineva organizează un test pe orbește. Asta înseamnă că un set stufos de fotografii sunt imortalizate în condiții similare sau identice, dar în momentul în care îți dai cu părerea despre el, nu știi cu ce au fost făcute.

Cel mai nou astfel de test a fost făcut de vlogger-ul MKBHD prin intermediul unor postări pe pagina proprie de Instagram și Twitter. El a postat rafale de câte 16 fotografii realizate cu telefoane diferite și a agregat rezultatele generate de like-urile comunității.

Printre telefoanele testate s-au numărat iPhone X, iPhone Xs, Google Pixel 2 și Pixel 3, Huawei Mate 20 și P20 Pro, LG V40, BlackBerry KEY2, OnePlus 6T, Moto Z2, Samsung Galaxy Note 9, HTC U12+, RED Hydrogen, Pocophone, Razer Phone 2 și recent anunțatul Palm.

În contextul în care toate telefoanele testate au fost lansate în ultimii doi ani, comparația finală ar trebui să fie una exhaustivă și concludentă. În final, rezultatele sunt destul de șocante. În primul val de teste, de exemplu, iPhone X și Xs au fost învinse de BlackBerry Key2 și Pocophone. RED Hydrogen a învins Huawei P20 Pro, iar accesibilul Pocophone a învins Note 9. Huawei Mate 20 a câștigat la final, dar a ajuns în finală împotriva Pocophone.

Rezultatele sunt un pic controversate, dar, în mod previzibil, oamenii au votat pentru fotografii mai luminoase și culori mai agrevise, lăsând la o parte acuratețea culorilor și o expunere corectă a unei scene. În orice caz, clipul merită urmărit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI