Truc pe Windows 10: cum alegi ce se întâmplă cu fișierele șterse

Truc pe Windows 10: cum alegi ce se întâmplă cu fișierele șterse
06:47 11.10.2018

La fel ca sistemele de operare anterioare, Windows 10 îți oferă mai multe opțiuni când vine vorba de ștergerea fișierelor. Ține doar de tine dacă rămâi la soluția implicită sau vrei să modifici câțiva parametrii.

În cazul în care ești utilizator cu experiență de sisteme care rulează Windows, este aproape imposibil să nu fi șters o serie stufoasă de fișiere de-a lungul anilor. În mod tradițional, respectivele documente ajung inițial în Recycle Bin sau în Coșul de Gunoi. Dacă ai nevoie de spațiu suplimentar, golești coșul de gunoi și ai rezolvat cazul.

Nu este exclus să te confrunți cu o situație în care fișierele tale din Recycle Bin dispar automat. S-ar putea să ștergi un film foarte mare sau o arhivă și nici măcar să nu mai ajungă în coș. Motivul din spatele acelui set de circumstanțe are legătură cu spațiul pe care îl aloci respectivei zone din Windows.

În mod implicit, fișierele șterse de pe hard disk se duc în Recycle Bin în momentul în care apeși pe tasta Delete și inițiezi procesul de ștergere. Recycle Bin ocupă un procent maxim de 5 – 10% din spațiul total de stocare de care dispui. Pe lângă faptul că poți mări sau micșora acele procente, poți anula complet utilitatea Recycle Bin și poți opta pentru ștergerea permanentă a fișierelor din momentul în care ai apăsat pe Delete.

Dacă vrei să alegi ce se întâmplă cu fișierele tale de pe un sistem cu Windows 10 atunci când le ștergi, trebuie să urmezi câțiva pași simpli. Faci click dreapta pe Recycle Bin pe Desktop și optezi pentru Properties. Imediat, ar trebui să te confrunți cu o fereastră similară cu cea de mai jos.

Este de reținut că spațiul alocat coșului de gunoi poate varia de la o partiție la alta.

Faci click pe partiția care te interesează, tastezi în MB spațiul pe care vrei să-l aloci pentru Recycle Bin și confirmi cu Apply. Dacă vrei să anulezi ideea de Recycle Bin, bifezi ”Don`t move files to Recycle Bin.” Tot pentru a eficientiza procesul, poți debifa ”Display delete confirmation dialog”.

Din acel moment, este suficient să apeși pe Delete pe tastatură pentru a șterge un fișier sau grup de fișiere selectate. Nu mai trebuie să-ți reconfirmi gestul.

Recycle Bin fișiere sterse Windows 10

loading...