29 mart. 2017 | 08:50

Cum ștergi cel mai rapid un director cu foarte multe fișiere

ACTUALITATE
Cum ștergi cel mai rapid un director cu foarte multe fișiere

E bine să știi cum ștergi un director cu foarte multe fișiere dacă ai o arhivă cu multe documente și durează o eternitate să scapi de ele.

Există multe soluții pentru a șterge un director sau folder cu întregul conținut. În cea mai mare parte a cazurilor, soluția cea mai simplă este cea pe care o știi. Selectezi directorul, apeși pe Delete pe tastatură și confirmi mutarea directorului în Recycle Bin. Eventual, folosești Shift + Del pentru a sări peste Recycle Bin și a șterge permanent directorul din start.

Problemele apar în momentul în care întâmpini un director cu 50.000 de fișiere și un număr aproape la fel de stufos de directoare. În acel context, procesul de eliminare poate dura 15-20 minute prin Windows Explorer pe un PC cu o configurație decentă. Dacă te-ai întrebat vreodată cum ștergi un director cu foarte multe fișiere mult mai rapid decât atât, răspunsul se află în Command Prompt. Utilitarul pentru linii de comandă inclus în orice versiune de Windows este la fel de util acum ca în urmă cu câteva decenii, mai ales în situații de acest fel. Asociind niște cifre acestei soluții, gândește-te că ștergerea SDK-ului pentru Android cu peste 46.000 de fișiere a durat 38 de secunde prin intermediul CMD și 11 minute prin Windows Explorer.

Pentru a folosi Command Prompt cu scopul ștergerii unui director, primul gest pe care trebuie să-l faci este să accesezi folderul în Windows Explorer. Cu tasta Shift apăsată, fă click dreapta în spațiu liber în respectivul director și alege Open Command Window Here. În noua fereastră introdu fără ghilimele comanda ,,DEL /F/Q/S *.*”. Imediat vei începe să vezi o listă stufoasă cu toate fișierele care sunt șterse. Este important să nu folosești această comandă decât dacă ești convins că nu mai ai nevoie de nimic din respectiva locație. Opțional, în cazul în care nu te ajută cu nimic listarea fișierelor care sunt șterse în timpul procesului, mai poți introduce un parametru la comanda DEL, iar timpul de ștergere va scade și mai mult. Cu ,,DEL /F/Q/S *.* > NUL” fără ghilimele, timpul de ștergere al directorului mai sus menționat a scăzut de la 38 de secunde la 29 de secunde.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele