Teoria că trăim pe un Pământ plat e crezută de prea mulți tineri

Teoria că trăim pe un Pământ plat e crezută de prea mulți tineri
Sursa foto: Live Science

Conspirația că suntem pe un Pământ plat este una din cele mai ridicole ale acestui secol, însă cumva un număr mare de tineri crede în ea.

Un studiu realizat de YouGov arată că doar 66% din tinerii americani cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani cred cu certitudine că Pământul este rotund. Mai mult, cu cât cei chestionați erau mai tineri, cu atât erau mai puțin convinși că Pământul este rotund. Totuși, 82% din persoanele cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani au spus că au crezut întotdeauna că Pământul este rotund.

Religia a părut să joace un rol foarte important în convingerile oamenilor. Din cei care au spus că Pământul este plat, 52% s-au descris ca fiind foarte religioși, iar 25% au spus fie că nu sunt foarte religioși, fie că nu sunt religioși deloc.

Cei de la Inverse au subliniat posibilitatea ca popularitatea crescândă a teoriei conspirației să se datoreze celebrităților care o promovează. Vedete precum Sherri Shepherd, Tila Tequila, B.o.B. și Father John Misty și-au exprimat credința ca Pământul este plat.

B.o.B. a început să scrie tweeturi conspiraționiste încă din 2015. Într-unul din ele, a scris: „Nu contează cât de sus ești… orizontul este mereu la nivelul ochilor… scuze cadeți… nici eu nu am vrut să cred”. Omul de știință Neil DeGrasse Tyson a încercat să îi explice cum stau lucrurile, dar asta nu prea a contat.

De asemenea, Father John Misty și-a ținut discursul de acceptare a unui premiu Grammy în cadrul unui concert, iar la final a menționat flatearth.com. De asemenea, a scris într-un mesaj pe Twitter: „Pământul este plat… Vă spun, e chiar în fața noastră. Ei ne mint”.

Oricum ar fi, interesul asupra conspirației că Pământul este plat a crescut mult în ultima perioadă. Aventurile lui Mike Hughes, bărbatul care vrea să demonstreze pe cont propriu că ipoteza conspirației este adevărată, a atras multă atenție din 2017 până acum. Nu știm când se va stinge această febră, dar sperăm că în curând.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Inverse