Tesla se vinde mai bine decât Mercedes și motivul e evident

Tesla se vinde mai bine decât Mercedes și motivul e evident
09:00 11.10.2018

Compania lui Musk, cu o vechime de doar opt ani, a reușit să vândă mai multe mașini decât colosul german de 132 de ani.

În al treilea trimestru al anului, Tesla a vândut aproape 70 de mii de mașini (69.925, ca să fiu mai exact) în Statele Unite ale Americii, pe când Mercedes a vândut doar 66.542.

Mai mult, Tesla mai avea puțin și depășea și celălalt mare producător german de automobile, BMW. Mai avea nevoie de 1754 de automobile vândute pentru a face asta, potrivit Atherton Research, compania care a făcut raportul de vânzări.

Totuși, Tesla este de așteptat să depășească și BMW în SUA în ultimul trimestru al anului. În luna septembrie, cei de la Tesla au declarat că au livrat 83,500 de mașini în toată lumea, adică „adică cu 80% mai mult decât am livrat în tot anul 2017”.

Cel mai de succes model al companiei este Tesla Model 3s ce s-a vândut în 55,840 de unități, adică mai multe 3s vândute într-un singur trimestru decât în toate trimestrele anterioare adunate.

O creștere a numărului de livrări ar însemna că Tesla ar putea ajunge la profitabilitate în 2019, conform promisiunilor lui Elon Musk, care se pregătește de un proces împotriva fiscului american.

Reamintim că Elon Musk a fost acuzat de fraudă din cauza unui tweet în care spunea că a găsit un investitor care să cumpere toate acțiunile Tesla de la bursă atunci când valoare acestora ajunge la 420 de dolari.

Cei de la SEC au considerat că spusele lui Elon Musk nu au nicio bază reală și că sunt mincinoase. Oricum, șeful companiei a renunțat la planul său, chiar dacă nu a zis apoi dacă chiar găsise sau nu finanțare pentru a transforma Tesla într-o firmă privată din nou.

În procesul cu SEC, Elon Musk riscă să piardă compania sau poate deveni lider suprem al producătorului auto.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI