Telefonul chinezesc de la Meizu cu sistem special de răcire

Telefonul chinezesc de la Meizu cu sistem special de răcire

Meizu 16 este următorul smartphone pe care producătorul chinez îl pregătește pentru consumatori și vine cu o surpriză pentru gameri.

Chiar fondatorul companiei, Jack Wong, a dezvăluit că următorul telefon al companiei va fi un flagship ce va rula cu un procesor Snapdragon 845.

Tot el a declarat că Meizu 16 va avea margini mai mici decât iPhone X sau decât Xiaomi Mi 8 ceea ce înseamnă că raportul ecran-suprafață va fi de cel puțin 84% și este de așteptat să aibă un ecran OLED cu o rezoluție Full HD.

Ce știm despre Meizu 16 este faptul că va veni în două variante: un model mai mic și unul mai mare (Meizu 16 Plus). Modelul mai mare va fi echipat cu procesorul Snapdragon 845, în timp ce versiunea mai mică va avea doar un procesor Snapdragon 710.

De asemenea, se speculează faptul că va avea 8 GB memorie RAM  și un senzor de amprentă integrat în display, similar cu ceea ce am văzut la ViVo NEX sau la Xiaomi Mi 8.

La nivelul performanței fotografice este de așteptat ca telefonul Meizu 16 să aibă un sistem dual de cameră format dintr-un senzor de 12 MP și unul de 20 MP, în timp ce modelul 16 Plus ar avea un sistem cu trei camere (12 MP + 12 MP + 20 MP). Ambele ar avea o cameră de selfie de 20 MP.

Totuși, cea mai mare surpriză pregătită de Meizu constă în sistemul de răcire. Meizu 16 Plus va dispune de un sistem de răcire pasiv care ar trebui să păstreze procesorul rece astfel încât utilizatorul să se poată bucura de sesiuni de gaming extinse, fără ca telefonul să nu se supraîncălzescă. Un sistem similar de răcire a fost implementat în Samsung Galaxy S7, S7 Edge și Razer Phone.

Este de așteptat ca telefoanele să ruleze versiuni actualizate ale interfețelor Flyme OS și OneMind, însă nu se știe încă peste ce versiune de Android vor fi aplicate.

Meizu 16 ar avea o baterie de 3.080 mAh, în timp ce Meizu 16 Plus ar veni cu una de 3.600 mAh. Telefoanele ar trebui să fie lansate oficial în luna august a acestui an, iar prețul de vânzare ar fi cuprins între 500 și 600 de dolari, în funcție de model și de specificații.

Citește și:
Sursa: Gsmarena