Printr-un sunet 3D, căștile Audeze Mobius te pun în centrul acțiunii

Printr-un sunet 3D, căștile Audeze Mobius te pun în centrul acțiunii

Cei de la Audeze au fost asociați în trecut cu o serie de căști extravagante cu prețuri exagerate, dar Audeze Mobius intră într-o categorie proprie.

Materialele de promovare pentru foarte multe căști de gaming sunt încărcate de promisiuni impresionante pentru experiențe 3D surround. Nu trebuie să cauți prea mult pentru a găsi o pereche de căști stereo ce promit să recreeze un semnal audio 7.1. Multe dintre acele promisiuni sunt doar trucuri de marketing, dar se pare că există și câteva excepții de la regulă.

Cei de la The Verge au avut ocazia să experimenteze cele mai noi căști de la Audeze. În mod uzual, acest producător este asociat cu soluții audio pentru audiofili, dar Mobius este mai degrabă un experiment care încearcă să se adreseze amatorilor de sunet 3D surround în jocuri sau filme de la Hollywood. Din câte se pare, investiția în această pereche de căști a fost una foarte mare, dar rezultatul final este spectaculos.

Artificiul celor de la Audeze și motivul pentru care experiența audio 3D generată este mai verosimilă decât a altor producători ține de modul în care sunt propagate sunetele în spațiul virtual. Similar cu un sistem surround pe care îl ai în casă, sunetele emise de Audeze Mobius sunt independente de mișcarea capului. Indiferent de gesturile pe care le faci, vei avea impresia că sunetul vine dintr-o serie de puncte fixe într-un spațiu înconjurător, similar cu un adevărat sistem 5.1 sau 7.1.

Pentru a-și atinge scopul, aceste căști îți urmăresc în permanență mișcarea capului și îți ”măsoară” o serie de parametri aferenți camerei în care îți desfășori activitatea. Inițial, experiența este una destul de ciudată, dar după scurt timp, pare supranatural modul în care în care te învăluie sunetele de parcă ar veni din cameră, nu din căști.

Noile căști Audeze Mobius suportă AAC și LDAC prin Bluetooth, au o autonomie wireless de 10 ore și pot fi conectate prin USB-C sau USB-A, dacă te încântă mai mult varianta cu fir. Un cablu stereo standard de 3,5 milimetri este de asemenea inclus. Un microfon detașabil este dedicat celor care le vor folosi pentru gaming. Momentan, sunt disponibile pe Indiegogo pentru 249 de dolari, în timp ce prețul cu care vor ajunge în magazin este de 399 de dolari.

Citește și:
Etichete: