Veste proastă dacă folosești Windows XP sau Vista

Veste proastă dacă folosești Windows XP sau Vista

Windows Xp continuă să fie utilizat de un număr destul de mare de utilizatori de PC, dar cei de la Valve au anunțat că vor întrerupe compatibilitatea cu Steam a bătrânului sistem de operare.

Windows Xp a fost un sistem de operare surprinzător de bun. Deși a introdus schimbări revoluționare de funcționalitate și interfață comparativ cu Windows 98 sau Windows 95, respectivul SO s-a comportat exemplar pe o varietate foarte mare de configurații hardware.

Întâmplarea face că se împlinesc 16 ani de la acel moment, iar având în vedere cât de repede evoluează tehnologia, este surprinzător faptul că Steam a suportat bătrânul sistem de operare până la această oră.

Microsoft a încetat suportul pentru Windows în aprilie 2014, în urmă cu 4 ani. Vreo doi ani mai târziu, a venit momentul ca Google să înceteze lansarea de actualizări de Google Chrome pentru bătrânul SO. Informația celor de la Valve este cea mai recentă veste proastă pentru utilizatorii de PC care se încăpățânau să nu renunțe la XP.

În altă ordine de idei, având în vedere că Steam este un magazin online de jocuri, este un pic ciudat să-ți fi ținut un sistem cu Windows XP pentru gaming.

În orice caz, Steam nu va mai funcționa pe Windows XP și Windows Vista începând cu 1 ianuarie 2019, pe aproximativ jumătate de an. Anunțul a fost făcut pe pagina de suport a companiei.  ”Începând cu 1 ianuarie 2019, Steam nu va mai suporta în mod oficial sistemele de operare Windows XP și Windows Vista.

Asta înseamnă că, după acea dată, aplicația client de Steam nu va mai rula pe acele versiuni de Windows. Pentru a rula în continuare Steam și orice jocuri sau alte produse achiziționate prin Steam, utilizatorii vor fi nevoiți să facă upgrade la o versiune mai recentă de Windows.”

Pe de altă parte, Windows 10 este de asemenea un sistem de operare foarte bun, dar dacă ai optat să rămâi până acum la Windows XP, probabil că ai avut motivele tale și este destul de trist să te oblige Valve să migrezi la ceva mai recent.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: