Steam blochează jocurile pentru adulți din cel mai mare magazin

Steam blochează jocurile pentru adulți din cel mai mare magazin

Cei de la Valve dețin cel mai mare magazin virtual de jocuri video de pe mapamond. Din păcate, Steam a implementat niște politici foarte ciudate când vine vorba de jocurile video cu tematică pentru adulți.

Jocurile video cu conținut erotic sau violență excesivă au existat din totdeauna. De la primul poker pe dezbrăcate pentru MS DOS de acum 25 de ani sau primul Doom pentru aceeași platformă, a fost evident că există o cerere foarte mare pentru astfel de conținut.

Din păcate pentru fani titlurilor din aceeași categorie, Steam începe să aibă o problemă cu comercializarea și promovarea lor.

Din motive greu de înțeles, în urmă cu câteva luni, Valve a început să avertizeze dezvoltatorii de jocuri cu conținut violent sau sexual că trebuie să-și modifice jocurile pentru a fi comercializate pe Steam. În mod real, este aproape imposibil să rescrii un joc de la zero la cerere, mai ales când premisa unui titlu are legătură în mod direct cu elementul pe care trebuie să-l elimini.

Între timp, cei de la Steam și-au mai ponderat atitudinea și au avut o problemă doar cu jocurile care promovau activități ilegale. Conform unui dezvoltator nemulțumit, Valve nu și-a încetat încă practicile arbitrare de moderare. Confirmarea pe marginea acestui subiect a venit de la Shining Song Starnova pe Twitter.

Jocul său Love in Space nu mai este disponibil pe Steam la această oră și a fost avertizat că nu va reveni pe platformă până nu se conformează „cerințelor”.

Într-un comunicat înaintat celor de la Gamasutra, oficialii Valve au confirmat că anumite jocuri nu mai ajung online pe Steam, dar că mai multe informații pe marginea subiectului vor fi disponibile la o dată ulterioară. În plus, au promis că lucrează la un mecanism de filtrare, pentru ca gamerii să-și poate alege mai bine titlurile pe care le văd pe steam și cele care sunt ascunse pentru totdeauna.

Până când se va clarifica situația, foarte mulți dezvoltatori pierd bani în fiecare zi, fără să știe dacă cea mai improtantă sursă de venit a lor va mai funcționa pe viitor. Rămâne să vedem cât va mai dura această incertitudine.

Citește și: