Australia intra in randul lumii: legifereaza jocurile destinate adultilor

Australia intra in randul lumii: legifereaza jocurile destinate adultilor

Australia-R18-Rating

Acesta este ultimul an in care nu va fi posibila comercializarea de jocuri destinate adultilor in Australia. Incepand cu anul 2013, titluri ultraviolente sau cu secvente de nuditate vor putea ajunge in sfarsit in mainile gamerilor, intrucat ratingul R18+ a fost aprobat.

Noua categorie de clasificare a jocurilor va intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2013 si va include jocuri pe care le vor putea cumpara doar cei trecuti de 18 ani. Pana in prezent, limita superioara de clasificare pentru acest gen de media era M15+, iar regulile pentru aceasta categorie erau destul de stricte in privinta continutului. Jason Clare, Ministrul de Interne si Justitie in Australia, a declarat ca „adultii au dreptul sa aleaga ce jocuri vor, atat timp cat acestea sunt in limitele legale”.

Se pare ca toate jocurile care au fost refuzate interzise conform vechilor reguli vor putea fi acum reclasificate si lansate pe piata australiana in mod legal. Aproband noul rating R18+, Australia a intrat in randul lumii, oferind un echivalent cu M for Mature din America, PEGI 18 din Europa si BBFC18 din Marea Britanie.

Legislatia Australiei nu permitea comercializarea jocurilor care primeau rating 18+. Singura modalitate a jocurilor de a ajunge pe piata era sa primeasca M15+, ceea ce insemna ca unele jocuri trebuiau cenzurate sau nu ajungeau deloc in magazinele australiene. Nu s-au putut comercializa niciodata jocuri care primeau rating R18+. Oricum, tari cu astfel de interdictii sunt putine, dar exista. Germania, de exemplu, e foarte ciudata in privinta asta, pentru ca unele jocuri trec de rating si altele nu, iar in Arabia Saudita se intampla ca unele jocuri care au referinte la crestinism sa fie interzise. Australia era singura tara care nu avea o clasificare clara 18+ pentru adulti.