05 apr. 2018 | 11:00

Sonim XP8 e acel tip de telefon care nu te lasă niciodată la greu

ACTUALITATE
Sonim XP8 e acel tip de telefon care nu te lasă niciodată la greu

Există multe smartphone-uri care se laudă cu un grad sporit de anduranță, dar puține par atât de rezistente precum recent anunțatul Sonim XP8.

Niciodată nu-ți vei cumpăra un telefon ultra rezistent pentru că este frumos. În schimb, vei face această investiție pentru că ai nevoie măcar de o parte dintre funcțiile care vin la pachet cu designul ostentativ. Acestea nu sunt aparate care se luptă cu Apple sau Samsung pentru titlul de cel mai performant smartphone. În schimb, le vei folosi la mult timp după ce iPhone X sau Galaxy S9 s-au demodat.

În această categorie a telefoanelor care nu te lasă la greu intră și recent anunțatul Sonim XP8 dezvăluit de curând de redactorii Android Police. Telefonul vine preinstalat cu Android Nougat. Partea de performanță este asigurată de o combinație între un Snapdragon 630, 4GB RAM și o memorie internă de 64GB ce poate fi extinsă printr-un card microSD. Aceste particularități sunt departe de a te uimi, dar pot fi asociate cu un smartphone care se comportă decent în majoritatea circumstanțelor. Are o cameră principală de 12 megapixeli și una de 8 megapixeli pentru selfie-uri.

Argumentele solide de achiziție încep cu acumulatorul de 4900 mAh care ar trebui să fie suficient pentru 30 de ore de dialog și până la 30 de zile de standby. Panoul folosit este Full HD 1080p și are o diagonală de 5 inci. Nu poate fi perforat sau crăpat și poate fi folosit cu mănuși sau degete ude. Dacă ți-e dor de vremea când gadgeturile cu Android aveau butoane fizice la bază, acesta se numără printre singurele care mai duce respectiva tradiție mai departe.

Sonim XP8 este certificat MIL-STD-810 pentru rezistență la praf, șocuri, apă și temperaturi externe. Rezistă la scufundări în apă – IP68 și poate fi supus unui jet agresiv de apă – IP69K. Perechea de difuzoare din față are o putere totală de peste 100 de decibeli pentru a-ți auzi telefonul chiar și dacă lucrezi pe șantier.

Nu lipsește un buton dedicat pentru SOS/Urgențe și încă unul pentru comunicații de tip push-to-talk, standardul folosit în stațiile de emisie recepție.

Fiecare smartphone se livrează cu o garanție de trei ani care include până și acoperirea în caz de accidente provocate de tine, precum spargerea ecranului. Prețul de achiziție este 700 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele