Simona Halep, record pentru ea și România la Australian Open

Simona Halep, record pentru ea și România la Australian Open
Răzvan Băltărețu
Răzvan Băltărețu
09:55 25.01.2018

Simona Halep a jucat semifinala de la Australian Open cu Angelique Kerber. Meciul a început la ora 7 dimineața (ora României) și Simona Halep a reușit să câștige, deși nu fără emoții. 

Simona Halep a reușit atât pentru ea, cât și pentru tenisul românesc o premieră. E primul om din tenisul local care ajunge în finala Australian Open. Meciul semifinalei dintre Halep și Kerber a fost precedat de cealaltă semifinală: Elise Mertens și Caroline Wozniacki. Sportiva daneză este cea care îi amenință acum Simonei poziția de lider mondial.

La 9.41, ora României, Simona Halep a câștigat meciul care o duce direct în finală de la Australian Open. Scorul final a fost 6-3, 4-6 și 9-7 în decisiv. În cealaltă partidă, Caroline Wozniacki a câștigat, după ce a intrat în tie-break în setul al doilea: 6-3, 7-6 (2). Aceasta a spus la finalul meciului că e bine să fii prima calificată în finală și că va urmări cealaltă semifinală. Acum știe că va juca împotriva Simonei Halep.

Aceste două meciuri de la Australian Open au fost foarte importante pentru Halep. Șansele ei de a rămâne lider mondial au depins și de rezultatul meciului dintre Wozniacki și Mertens. Dacă învingea Mertens, Simona își păstra locul, chiar cu o înfrângere în fața lui Kerber. Totuși, în acest context, Wozniacki, fost lider mondial WTA în urmă cu șapte ani, s-a calificat în finală. Acum, singura șansă a Simonei Halep de a rămâne lider este câștigarea titlului la Australian Open.

[readmore]

Față de 2017, parcursul sportivei până acum este impecabil. Anul trecut, Halep a fost eliminată de Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, în primul tur la Australian Open. Anterior, cea mai bună performanţă a Simonei Halep în Australia era calificarea în sferturi. Asta s-a întâmplat în 2014, când a pierdut în fața sportivei Dominika Cibulkova, iar în 2015 a fost eliminată de Ekaterina Makarova.

Finala Australian Open este pe 27 ianuarie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI