Sexul cu roboți nu este sănătos și cumva asta nu este o surpriză
Nu e un secret că sexul vinde, iar roboții nu fac excepții de la această regulă. Totuși, sexul cu roboți nu este cea mai sănătoasă opțiune, conform unui studiu.
Deși creatorii roboților sexuali spun că aceștia sunt parteneri ideali. Oamenii de știință spun însă că o asemenea afirmație este destul de periculoasă. Chantal Cox-George, doctor la St. George’s University Hospitals din Marea Britanie și Susan Bewley, obstetrician la King’s College din Londra au explicat într-un raport publicat în BMJ Sexual & Reproductive Health că sexul cu roboți nu este tocmai sănătos.
Cei doi doctori au descoperit că nu există vreun studiu care să ateste că sexul cu roboți este sănătos. „Sfatul nostru este ca roboții sexuali să nu fie folosiți în practicile medicale, doar dacă acest lucru nu este parte dintr-o cercetare robustă și etică”, a zis Cox-George.
Noel Sharkey, profesor de inteligență artificială și robotică la University of Sheffield în Anglia le-a dat dreptate celor doi medici. La rândul său, în 2017, Sharkey a realizat un raport care tratează viitorul sexual al oamenilor și roboților. El a spus că raportul celor doi doctori merge mult mai departe decât al lui, deoarece aceștia au analizat sute de jurnale.
Lipsa de studii și de date în domeniu nu este o surpriză, după cum a spus Julie Carpenter, cercetătoare în grupul Ethics and Emerging Sciences din California Polytechnic State University. Chiar și așa, lipsa informațiilor nu i-a oprit pe producătorii de roboți sexuali să spună că acceștia sunt de fapt benefici pentru oameni.
Deseori se vehiculează ideea că sexul cu roboți poate să ajute cu izolarea socială. „Mulți experți spun că [sexul cu roboți] nu ajută cu izolarea socială și că ar putea să îi facă [pe oameni] mai izolați din punct de vedere social”, a afirmat Sharkey. Mai mult, a spus că a cunoscut cel puțin un caz extrem, în care un bărbat și-a părăsit soția și copiii pentru o păpușă de silicon.
„Există o responsabilitate socială să protejăm publicul de pericole, doar dacă nu apar studii care să arate că nu există pericole”, a concluzionat Cox-George.