Seat Tarraco e noul SUV spațios pregătit de companie pentru 2018

Seat Tarraco e noul SUV spațios pregătit de companie pentru 2018
12:34 21.02.2018

La finele acestui an, Seat va lansa Tarraco, noul SUV cu șapte locuri. Denumirea mașinii a fost dată chiar de către fanii Seat printr-un sondaj online.

Pentru a denumi noul SUV, departamentul de comunicare al celor de la Seat, a dus interacțiunea cu fanii la un alt nivel. Astfel, aceștia au avut de ales dintre nouă nume potențiale toate din geografia spaniolă (Abrera, Alboran, Aran, Aranda, Avila, Donosti, Tarifa, Tarraco și Teide). Ulterior, în urma voturilor primite, lista a fost restrânsă la doar patru nume: Alboran, Aranda, Avila și Tarraco.

La vot au participat aproape 150.000 de persoane și 35,5% din aceștia au optat pentru varianta Tarraco. Pe locul al doilea s-a poziționat numele Avila cu aproape 29% din voturile exprimate.

Astfel, oficialii Seat au confirmat că Seat Tarraco, care va fi lansat la sfârșitul lui 2018, va purta acest nume. Totodată, aceștia au publicat și o primă imagine teaser cu noul model în care constructorii din Peninsula Iberică au surprins partea din față a SUV-ului. Cu Tarraco în portofoliul lor, spaniolii au deja 14 modele ce poartă numele a 14 locuri emblematice sau regiuni din Spania.

Seat Tarraco, „Tiguanul spaniol”

Seat Tarraco, poreclit de presa iberică „Tiguanul spaniol”, va completa gama alcătuită în prezent de modelele Seat Arona și Seat Ateca. Întrucât va fi construit pe platforma grupului Volkswagen, MQB A2, acolo unde se fabrică și Skoda Karoq, cel mai probabil Seat Tarraco va avea o lungime de cel puțin 4,7 metri. Viitorul vehicul va fi disponibil în două configurații, cu cinci, respectiv șapte locuri.

Cât despre numele ales de Seat, Tarraco e denumirea antică a orașului Tarragona (130.000 de locuitori). Este considerată cea mai veche așezare a Imperiului Roman din Peninsula Iberică. Tarraco a fost una dintre marile metropole ale Imperiului din acea perioadă și era poziționată în nord-estul peninsulei, pe Costa Dorada, în apropiere de Gallia, actualul teritoriu al Franței. În anul 2000, ansamblul arheologic de la Tarraco a fost declarat sit al patrimoniului mondial de către UNESCO.

loading...