19 ian. 2018 | 20:49

Samsung vrea să transforme radical ecranele telefoanelor mobile

ACTUALITATE
Samsung vrea să transforme radical ecranele telefoanelor mobile

Samsung are de gând să creeze un nou tip de ecrane pentru smartphone-uri, iar acestea ar putea revoluționa telefoanele.

Moda ecranelor care se întind pe mai toată suprafața telefoanelor este din ce în ce mai populară. După ce LG a introdus moda ecranelor cu raport de aspect 18:9, și alți producători au intrat în joc și oferă pe o mulțime de dispozitive această noutate. Ecranele au margini din ce în ce mai mici, însă nu poți acoperi întreaga față a telefonului. Cel puțin nu încă.

Cei de la Vivo au reușit să aducă primul senzor de amprentă pe ecran, făcându-i de râs pe giganți ca Samsung, Apple sau Huawei. Astfel de mari companii își permit să investească miliarde de dolari în cercetare pentru a crea o asemenea soluție, dar cineva mai mic a reușit să le ia fața.

samsung ecrane

Firește, fiecare dintre companiile enumerate, dar și altele, lucrează la propriile versiuni de senzori de amprentă pe ecran și fiecare ne va arăta produsul finit la momentul potrivit. Samsung, însă, vrea să facă ceva mai mult de atât. Gigantul sud-coreean vrea să ducă lucrurile mai departe și să integreze nu doar senzorul, ci și camera frontală în ecran.

Cel puțin asta reiese din detaliile unui brevet înregistrat recent de Samsung la WIPO (World Intellectual Property Organization). Pentru a evita crearea unui spațiu gol în partea de sus a telefonului, Samsung propune un design care integrează senzorii și camera de selfie-uri în display.

Samsung explică faptul că senzorii și camera vor fi așezați în găuri special tăiate în ecranul smartphone-ului. Soluția e una ingenioasă, într-adevăr, dar cu siguranță e una dintre ideile din categoria ușor de zis, greu de făcut. Pe de altă parte, un astfel de telefon îți oferă un raport ecran-corp de aproape 100%.