PREVIEW – Samsung Galaxy A8 (2018), un S8 mai accesibil, cu bune și cu rele

PREVIEW – Samsung Galaxy A8 (2018), un S8 mai accesibil, cu bune și cu rele

Samsung Galaxy A8 (2018) a ajuns la noi, ne-am jucat puțin cu el și avem câteva impresii de oferit înainte de prezentarea completă.

Samsung Galaxy A8 (2018) vrea să fie un pui de Galaxy S8 și, din cele mai multe puncte de vedere, reușește să se ridice la nivelul așteptărilor. Primul lucru pe care-l observi la telefon e ecranul, care aduce raportul de aspect personalizat de la Samsung, cel de 18,5:9. Display-ul e ceva mai mic decât în cazul lui S8, dar și cei 5,6 inci disponibili aici sunt suficienți pentru scroll pe Facebook sau pe alte site-uri.

samsung galaxy a8 (2018) preview 3

După ce te-ai chinuit să-ți așezi degetul pe spatele lui S8, sau pe cel al lui Note 8, ca să nimerești senzorul de amprentă și nu camera, Samsung Galaxy A8 (2018) aliniază lucrurile pe centru. Senzorul e așezat sub cameră și poziția e bună dacă n-ai avut de-a face cu senzorul lateral. Firește, am pus degetul pe cameră de câteva ori, dar nu e o mare problemă.

Dacă tot vorbim de cameră, lucrurile stau bine: cea principală are un senzor de 16 megapixeli și f/1.7. Nu e la fel de performantă ca modelul de pe flagship-urile anterioare, dar își face treaba destul de bine. Nu sunt mare amator de selfie-uri, dar am zis să dau o șansă și aranjamentului dual de 16 + 8 MP. Cu toate că eu nu arăt spectaculos, imaginile în sine arată bine.

samsung galaxy a8 (2018) preview 2

Telefonul are Bixby, însă nu mai vine cu un buton dedicat și inutil pentru asistentul virtual. Un lucru demn de luat în seamă e că Samsung Galaxy A8 (2018) e dual-SIM, dar are și un slot în plus pentru cardul microSD, ca să nu sacrifici una din trei. Mai ai de așteptat, însă, dacă vrei Android Oreo pe telefon. Cât, nu știm și probabil nici nu vom afla prea curând.

Telefonul oferă destul de multe pentru banii pe care îi plătești pentru el, însă diferența mică între el și S8 parcă face mai atractiv flagship-ul, sau poate vorbește fanboy-ul din mine. Mai multe detalii despre telefon, însă, poți afla în curând, din review-ul complet.

Citește și: