Samsung minte, din nou: A folosit un DSLR pentru fotografiile ”făcute” cu Galaxy A8 Star

Samsung minte, din nou: A folosit un DSLR pentru fotografiile ”făcute” cu Galaxy A8 Star

A devenit inutil să mai crezi că fotografiile de pe pagina de promovare a unui telefon sunt realizate cu un smartphone. Samsung a folosit un DSLR pentru imaginile ce par să fie imortalizate cu Galaxy A8 Star.

Deși nu se menționează explicit acest lucru, când intri pe pagina oficială a unui smartphone și vezi imagini precum cea de mai sus, ești convins că a fost realizată cu telefonul promovat. Pentru că legal s-ar putea totuși să nu fie o problemă, mai mulți producători de mobile au mințit de-a lungul anilor și au folosit un DSLR sau un alt aparat profesional pentru a ilustra performanța unul smartphone.

De această dată, ”greșeala” a fost făcută pe pagina de promovare a Galaxy A8 Star din Hong Kong. Imaginea alăturată a fost folosită pentru a descrie funcția de Live Focus, datorată celor două camere principale de pe spate. Similar cu iPhone Xs, de exemplu, pe A8 Star poți ajusta în timp real intensitatea efectului bokeh – încețoșarea fundalului.

Din păcate, fotografia cu pricina nu a fost realizată niciodată cu un telefon, ci cu un DSLR cât se poate de performant. Ca lucrurile să fie și mai grave, doar în ultimul an, Samsung a apelat la practici similar pentru a-și promova telefonul Galaxy A8 în două tweet-uri postate pe contul oficial Samsung Brazilia. 

Revenind însă la cazul de față, fotografia a fost realizată de Dunja Djudjic, dar nu a știut că va fi folosită într-o campanie de promovare a unui telefon. A fost în schimb notificată de Getty prin intermediul serviciului EyeEm că fotografia realizată de ea a fost vândută.

Când a căutat-o pe internet să vadă unde a fost folosită, a început să râdă. Ea nu a avut nicio problemă cu faptul că apare pe site-ul Samsung, ci a amuzat-o modul agresiv în care i-a fost photoshopată fața. Partea bună este că Samsung a cumpărat poza. În rest, faptul că minte cumpărătorii este cât se poate de trist.

samsung galaxy a8 star

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: