Top telefoane în 2018: Samsung, Huawei și Apple domină piața

Top telefoane în 2018: Samsung, Huawei și Apple domină piața

În cazul în care aveai o curiozitate despre clasamentul producătorilor de mobile de pe piața globală, Counterpoint Research a publicat o serie de grafice pentru a ne ajuta să vedem mai bine unde sunt poziționate Samsung, Huawei și Apple.

La fiecare câteva luni, cei de la Counterpoint Research publică un studiu cu referire la vânzările din piața globală de mobile. De această dată, este vorba de clasamentul generat la finele celui de-al treilea trimestru al acestui an. Cu această ocazie, vedem cât de profitabile au fost companii precum Samsung, Huawei sau Apple în perioada iulie – septembrie 2018.

piața de mobile 2018

Într-o manieră similară cu situația din ultimii ani, Samsung reușește din nou să iasă pe primul loc în top, cu mențiunea că procentul din piață obținut de sud coreeni este sensibil mai mic. De această dată, Samsung se rezumă la 19% din piață, Huawei are 14% din piață, iar gigantul din Cupertino încheie podiumul din poziția a treia cu 12 procente.

Oppo și Xiaomi se află la egalitate cu 9% Chinezii de la Vivo care au lansat niște terminale foarte interesante în ultimul an nu au reușit să intre în top cinci, dar diferența față de ceilalți producători chinezi este de doar un procent.

Vivo are 8%, după cum se poate vedea în imaginea de mai sus. În privința destinului HMD, noua casă a telefoanelor Nokia nu se laudă cu un procent de piață impresionant, dar a reușit să înregistreze o creștere a vânzărilor de 73%, comparativ cu situația de acum un an.

Același insistut de cercetare a defalcat clasamentul producătorilor de mobile pe regiuni, iar concluziile se văd în graficele de mai jos. Un lucru este însă sigur. Vânzările globale de smartphone-uri au scăzut în al treilea trimestru din 2018 cu 5%, până la 380 de milioane de unități, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În ceea ce privește liderii pe regiuni, Oppo dă tonul în Asia, americanii preferă Apple, iar în Europa, Samsung este pe primul loc.

raport 2018

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: