Samsung vrea să uiți de Galaxy Note 7 așa că îl șterge din istorie

Samsung vrea să uiți de Galaxy Note 7 așa că îl șterge din istorie

Cei de la Samsung au publicat un infografic interesant cu istoria seriei Note până la ultimul. A fost omis Galaxy Note 7, mișcare care-i de înțeles, dat fiind că a fost retras rapid de pe piață din cauza bateriei.

Galaxy Note 7 este o pagină neagră în istoria sud coreenilor și primul telefon a cărui producție a fost încetată la scurt timp după lansare. În același timp, efortul de întoarcere în fabrică a unui telefon atât de popular a reprezentat o premieră negativă pentru întreaga industrie.

Au explodat atât de multe terminale Note 7 din cauza construcției defectuoase, încât companiile aeriene au interzis pasagerilor să-l ia în avion. Câteva incendii de proporții au fost provocate de Note 7 în casele proprietarilor, în timp ce unii au rămas fără mașină din cauza aceluiași aparat.

Deși este aproape imposibil să uităm vreodată ce s-a întâmplat cu Note 7, Samsung face toate eforturile în această direcție. Nimic nu este mai ciudat decât să vezi un infografic oficial precum cel de mai jos din care se sare de la Galaxy Note 5 la Note 8. Infograficul a fost postat pe pagina oficială de PR a gigantului sud coreean.

Dintr-un punct de vedere, intenția din spatele acestui infografic este una lăudabilă. Samsung a vrut să te ajute să-ți dai seama de evoluția interesantă a acestei familii de gadgeturi din portofoliul producătorului și să ai în vedere premierele importante cu care a venit la pachet fiecare telefon.

Primul dintre ele a fost Galaxy Note lansat în 2011, cu un ecran de 5,3 inci, un procesor dual core, o cameră de 8 megapixeli și un S-Pen. La momentul lansării, a fost considerat un phablet de dimeniuni generoase. La ora actuală, respectiva diagonală este una dintre cele mai mici. A urmat o creștere a diagonalei de la o generație la alta și îmbunătățirea funcționalității din spatele stylusului S Pen.

[readmore]

Galaxy Note 4 a fost primul cu încărcare rapidă și un senzor de amprentă integrat în butonul principal. Note 5 a fost primul care a adoptat sticla pe ambele părți ale carcasei. Note 6 nu a existat niciodată pentru că Samsung își propusese la momentul respectiv să alinieze nomenclatoarele seriilor Galaxy S și Galaxy Note.

Una peste alta, informațiile sunt interesante și reprezintă o felie importantă din istoria smartphone-urilor de top, este doar trist că Galaxy Note 7 a fost omis complet din această listă. Nu de alta, dar fusese primul Note cu un scanner de iris, pe lângă tradiționalul cititor de amprente. În plus, a fost primul care rezista la apă și avea un panou HDR. Păcat că avea tendința să explodeze când te așteptai mai puțin.History-of-Note9_main_1