03 oct. 2018 | 06:30

Run an Empire e noul joc care te pune să alergi pe afară, ca Pokemon Go

ACTUALITATE
Run an Empire e noul joc care te pune să alergi pe afară, ca Pokemon Go

Run an Empire este noul joc care combină efortul fizic cu realitatea augmentată, ca să te inspire să duci un stil de viață mai sănătos, fără să lași telefonul din mână.

Au trecut deja câțiva ani de la perioada de glorie a Pokemon Go, dar jocul a rămas în mentalul colectiv datorită unui număr semnificativ de elemente interesante. Jocul era departe de a fi perfect și, din acest motiv, nu a ținut milioane de jucători antrenați pentru o perioadă lungă de timp. Pe de altă parte, a reușit să scoată oamenii din casă și nu sunt multe titluri care se pot lăuda cu această abilitate.

Run an Empire ar putea fi un alt titlu care combină efortul fizic în lumea reală cu o aplicație de mobil și o implementare creativă de realitate augmentată. Dintr-un punct de vedere, împrumută câteva elemente din ideea construirii unui imperiu din seria Civiliztion, dar o duce la cu totul alt nivel. Spre deosebire de Civilization însă, nu merge să stai la birou și să-ți domini inamicii.

Trebuie să ieși pe stradă, să alergi cu telefonul în buzunar și, dacă nu vrei să-ți lași jocul pornit, Run an Empire poate să-și tragă datele de traseru din Strava, aplicația de monitorizare a efortului. Terenul în jurul căruia ai alergat, dacă nu a fost luat de altcineva, îți aparține și se consideră cucerit. Imediat după, poți începe să câștigi bani, să te dezvolți, să construieși clădiri și să angajezi vânători. Din câte se pare, nu există o limită clară a nivelului de evoluție la care poți să ajungi cu imperiul sau civilizația ta.

Run an Empire a început ca o campanie de Kickstarter încununată de succes în 2014. La scurt timp după, a putut fi jucat în UK. La ora actuală, are aproximtiv 40.000 de jucători, dar creatorii săi speră să-l ducă la 10 milioane de utilizatori până la finele lui 2019. Jocul Run an Empire este disponibil gratuit pentru iOS și Android.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele