Românul câștigător la cea mai populară competiție foto

Românul câștigător la cea mai populară competiție foto

Sony World Photography, organizată de World Photography Organisation, este una dintre cele mai populare competiții de fotografie din lume. Anul aceasta a marcat cea de-a unsprezecea ediție la care s-au înscris 320.000 de persoane din 200 de țări.

Premiul Romania National Award fost câștigat, anul acesta, de un fotograf originar din Bucovina. Îl cheamă Nicu Spînu, este stabilit în Iași și fotografia sa, „The boot”, a fost desemnată de juriu drept cea mai bună imagine realizată de un fotograf român. Acesta va fi premiat cu cea mai nouă aparatură pentru fotografie și, de asemenea, lucrarea sa va fi prezentată la expoziția Sony World Photography Awards din Londra, care are loc între 20 aprilie și 6 mai. În plus, lucrările câștigătoare vor fi publicate în catalogul anual dedicat câștigătorilor.

„În România, aveam obiceiul de a curăța și lustrui pantofii în ajun de Moș Nicolae, în speranța că Moșul va sosi în timpul nopții și va pune cadouri în cizme”, a declarat câștigătorul. El a adăugat că a fost inspirat de această sărbătoare și a utilizat drona pentru a surprinde momentul.

Nicu Spînu este foarte legat de copilăria sa din Bucovina și îi place să fotografieze locurile și tradițiile de acolo. Acesta a spus că nu se poate obișnui cu ideea că unul din cadrele sale va fi publicat alături de lucrările unor mari fotografi din lume. El mai precizează că a visat mereu să promoveze Bucovina la nivel internațional și să evidențieze frumusețile țării noastre.

Nicu Spinu Romania National Award 2018

Poate cel mai mare beneficiu al câștigării acestui titlu este că lucrarea lui a fost înscrisă la categoria Open Landscape & Nature a ediției din 2018. Românul câștigător susține că acest premiu a fost cea mai mare surpriză a anului pentru el și că nu se aștepta să atingă această performanță într-un timp atât de scurt.

Odată cu performanța acestuia, au fost anunțate și 63 de premii naționale și cele 10 categorii ale competiției Open. Câștigătorii finali și câștigătorii categoriei Professional vor fi anunțați pe 19 aprilie.

Citește și: