13 dec. 2018 | 12:30

Revolut devine bancă și-ți va putea oferi împrumuturi și overdraft

ACTUALITATE
Revolut devine bancă și-ți va putea oferi împrumuturi și overdraft

Revolut a obținut licență bancară europeană. Acum vrea să-ți ofere posibilitatea de a-ți lua credite și de a tranzacționa acțiuni fără comision.

Licența bancară le va permite utilizatorilor să își depună salariile direct în Revolut. Depozitele vor fi garantate până la 100.000 de euro prin Strategia Europeană de Garantare a Depozitelor.

În plus, Revolut va începe să lucreze pentru a oferi utilizatorilor descoperit de cont (overdraft), precum și împrumuturi la dobânzi competitive față de creditorii tradiționali de pe piață. Sunt incluse atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice.

Revolut estimează că va dura între trei și șase luni după obținerea licenței bancare până când aceasta va fi extinsă în Europa. Țările prioritare sunt Marea Britanie, Franța și Polonia.

Lansat în urmă cu trei ani, Revolut și-a atras inițial clienții oferindu-le posibilitatea de a cheltui și de a transfera bani oriunde în lume la cursul de schimb valutar real. De atunci, compania a depășit trei milioane de utilizatori și a adăugat funcționalități precum vizibilitatea asupra cheltuielilor, controlul bugetului și posibilitatea de a economisi bani.

Fintech-ul a înregistrat o creștere spectaculoasă în ultimele 12 luni. Compania deschide astăzi între 8.000 și 10.000 de conturi curente zilnic, iar utilizatorii tranzacționează lunar peste 4 miliarde de dolari. Veniturile Revolut au crescut de cinci ori anul trecut, iar compania a atins pragul de rentabilitate în luna Decembrie 2017.

În decembrie 2017, compania a început să ofere posibilitatea de a vinde și cumpăra direct din aplicație criptomonede. În august a anunțat planurile de a lansa o platformă de investiții fără comisioane în Marea Britanie și Europa, la începutul lui 2019.

Astfel, Revolut vrea să-ți dea posibilitatea să cumperi și să vinzi acțiuni la companii mari precum Google sau Apple.

„Acum că am obținut licența bancară, am făcut progrese în ceea ce privește dezvoltarea platformei de investiții fără comisioane și suntem în etapele finale de lansare a cinci piețe internaționale”, a spus Nik Storonsky, fondator & CEO Revolut.