24 oct. 2018 | 19:55

Clipul care îți arată ce se întâmplă când ești în mijlocul unui foc imens

ACTUALITATE
Clipul care îți arată ce se întâmplă când ești în mijlocul unui foc imens
The Weather Channel

Cei de la The Weather Channel fac tot ce le stă în putință pentru a aduce privitorilor un conținut cât mai realist – și, dacă e să fim sinceri, cât mai dramatic.

În trecut, The Weather Channel a folosit realitatea imersivă pentru a reda cum este când o tornadă lovește clădirea în care te afli sau cum ar fi să te afli pe stradă în timpul uraganului Florence. De data aceasta, aceeași tehnologie este folosită pentru a reda cum arată un foc de sălbăticie atât în pădure, cât și în orașele din apropiere.

În videoclip, meteorologul Stephanie Abrams stă într-o pădure liniștită, unde cerbii pasc liniștiți iarbă. În timp ce explică motivele pentru care focuri spontane izbucnesc în sălbăticie, cauzând incendii devastatoare, prin fața camerei zboară o particulă de jăratic. Această mică particulă se lasă purtată de vânt, înainte să aterizeze în iarbă. Odată ajunsă acolo, dezastrul începe. Renii fug de focul proaspăt stârnit și, într-un interval de timp foarte scurt, pădurea se aprinde de parcă cineva ar fi turnat petrol pe copaci.

Mai apoi, privitorii pot vedea de sus focul, în timp ce li se explică faptul că acesta distruge porțiuni echivalente cu un teren de fotbal în fiecare secundă. De acolo, scena se mută într-un cartier rezidențial. Totul este învăluit într-o nuanță cărămizie, iar în fundal, se poate vedea muntele împădurit în flăcări. În acest punct, meteorologul Abrams amintește că, dacă te afli în casă într-un asemenea moment, ai doar câteva minute pentru a fugi dacă vrei să supraviețuiești.

Mai jos poți vedea întregul clip:

Videoclipul a fost realizat, la fel ca cele precedente, în parteneriat cu compania de realitate augmentată The Future Group. Cei de la The Weather Channel au spus că videoclipurile lor de realitate imersivă pot „îmbunătăți înțelegerea publicului asupra fenomenelor meteo și impactul acestoa asupra vieții noastre de zi cu zi”, după cum arată Tech Spot.