De ce RCS-RDS, Telekom și alții îți interzic să intri pe aceste site-uri

De ce RCS-RDS, Telekom și alții îți interzic să intri pe aceste site-uri

RCS-RDS, Telekom, UPC și alți câțiva furnizori de internet au fost acționați în instanță ca să blocheze accesul la anumite site-uri. Cum s-a ajuns la așa ceva?

Furnizorii de internet RCS-RDS, Telekom, Nextgen, DCS și Akta Telecom sunt obligate de instanță să blocheze accesul la o mulțime de site-uri cu conținut piratat. Astfel, casele de producție vor să oprească pirateria înainte să apuci s-o faci.

Mai multe case internaționale de producție cinematografică au acționat în instanță față de furnizori ca RCS-RDS, Telekom sau UPC ca să se asigure că tu nu mai ai acces la site-uri precum filmehd.net, filmeonline2013.biz sau thepiratebay.org. De altfel, cea din urmă e una dintre cele mai cunoscute surse de conținut piratat și poate fi accesată prin alte 42 adrese web.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Cel mai probabil, casele de producție vor avea câștig de cauză.

Printre reclamanții care vor măsuri drastice de la RCS-RDS, Telekom și restul se numără case cinematografice mamut: Twentieth Century Fox Film Corporation, Universal City Studios Productions LLP sau Universal Cable Productions LLC. Mai sunt pe listă Warner Bros Entertainment INC., Paramount Pictures Corporation, Disney Enterprises, Columbia Pictures Industries și Sony Pictures Television.

Foarte probabil, ai piratat cel puțin o producție de la ei.

Pe lista neagră sunt acum următorii furnizori: Telekom România Communications (fost Romtelecom), UPC România, RCS-RDS, Nextgen Communication, Digital Cable Systems (DCS) și Akta Telekom.

„[Se] dispune blocarea permanentă prin metoda blocării la nivel DNS a accesului clienților pârâților pentru serviciile de acces la internet prin punct fix, la website-urile accesibile în prezent la locațiile online indicate mai sus. […] Cu apel în 30 de zile de la comunicare la Curtea de Apel București. Apelul se depune la Tribunalul București. Pronunțarea hotărârii se face prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, 05.11.2018”, se arată pe site-ul oficial al instanțelor de judecată.

Domeniile pe care casele de producție le vor interzise de RCS-RDS, Telekom, UPC și ceilalți

Conform deciziei instanței, lista cu domenii e aceasta:

  • filmehd, accesibil în prezent la următoarea locaţie online: www.filmehd.net;
  • filmeonline2013, accesibil în prezent la următoarea locaţie online: www.filmeonline2013.biz;
  • thepiratebay, accesibil în prezent la următoarea locaţie online principală: www.thepiratebay.org; şi la următoarele locaţii online de tip proxy: http:/fbay. maik. rocks, htip://bayproxy. net, http://thepiratebayz. org, http://tpb.portalimg.com, https://fastpiratebay.co.uk, https://gameofbay.org, https://ikwilthepiratebay.org, https://oldbayproxy.eu, https://pirate.trade, https.V/piratebay.click, https.V/piratebay.red, https ://piratebayblocked.corn, https ://piratebaymirror.eu, https://piratebayproxy.be, https: //piratebayproxy.tf, https://piratebays.co, https://piratebays.co. uk, https://pirateproxy.cam, https://pirateproxy.dick, https://pirateproxy.sh, https://pirateproxy.tf, https://pirateproxy.wf https://pirateproxy.yt, https://thebay.tv, https://thehiddenbay.cc, https://thehiddenbay.fi, https://thehiddenbay.info, https://thehiddenbay.ws, https://thepiratebay.bypassed.st, https://thepiratebay.co.in, https://thepiratebay.rocks, https://thepiratebay.uk.net, https://thepiratebay.unblocker.cc, https://thepiratebay-proxy.com, https://tpbbay.eu, https://tpbmirror.us, https://tpbunblocked.org, https://ukpirate.dick, https://ukpirate.org, https://ukpirateproxy.xyz, https://unblockedbay. info, https ://urbanproxy
Sursa: profit.ro