De ce a murit bătrânul care a participat la protestul din 10 august

De ce a murit bătrânul care a participat la protestul din 10 august

Întreaga atenție a presei a fost îndreptată către Ilie Gâzea, bărbatul în vârstă de 68 de ani, care a decedat la scurt timp după ce a participat la protestul din 10 august. Acum, a venit și rezultatul autopsiei.

Medicii legiști din Alexandria (Teleorman) au dezvăluit rezultatul autopsiei lui Ilie Gâzea, iar cauza preliminară este că pensionarul a decedat în urma unei hemoragii digestive superioare, cauzată de o boală cronică.

Însă, legiștii de la morga din Alexandria nu au stabilit vreo legătură între afecțiunea care i-a cauzat moartea și expunerea la efectele gazelor lacrimogene.

Autoritățile susțin în continuare că nu ar fi fost posibil ca starea bătrânului să fie agravată de efectele gazelor lacrimogene pentru că sunt neletale și nu lasă urme de termen lung.

S-a luat legătura și cu soția lui Ilie Gâzea, iar aceasta este sceptică în privința afirmațiilor medicilor legiști: “Ne-au zis că a murit din cauza unei boli, au zis că nu are nicio legătură cu gazele. Cum de nu i s-a întâmplat până acum şi abia acum după ce i s-a întâmplat la proteste i s-a făcut atât de rău. Are o legătură”.

O posibilă legătură între gazele iritante și agravarea stării sale de sănătate a fost infirmată și de către Raed Arafat, secretar de stat: “Substanţele iritant-lacrimogene sunt substanţe care sunt fără efecte şi care nu sunt nocive, dacă se întrunesc anumite condiţii. Însă, corelarea dintre aceste substanţe şi manifestarea digestivă a pacientului, eu, personal, nu pot să o găsesc. Cel mai probabil, a fost un alt episod medical, separat, care nu are corelare cu situaţia care a fost în 10 august”.

Una dintre contradicțiile din acest caz este că familia lui Ilie Gâzea nu știa că bărbatul suferea de vreo boală la stomac: “Știam doar că are probleme cu inima şi că are anemie, dar nu a avut altă boală, nu a fost niciodată diagnosticat”, spune soția acestuia.

Citește și:
Sursa: Pro Tv