Primul smartphone cu conectivitate directă la satelit e gata de orice

Primul smartphone cu conectivitate directă la satelit e gata de orice

Ai văzut probabil în multe filme telefoane cu conectivitate directă la satelit, dar abia acum s-a lansat primul smartphone cu astfel de abilități extravagante.

În Narcos, Pablo Escobar își desfășoară majoritatea conversațiilor de la distanță prin intermediul unui telefon cu conectivitate satelit. Pe lângă faptul că respectivul gadget te ajută să eviți interceptarea discuțiilor de către operatorul de telefonie, mai are un avantaj major. Îți permite să efectuezi apeluri în mijlocul zonelor în care nu funcționează nici un alt smartphone tradițional.

Pentru că îndeplineau un scop relativ simplu, telefoanele prin satelit nu au suferit schimbări majore de-a lungul anilor. În cel mai bun caz, au devenit un pic mai mici. O companie mai puțin cunoscută și-a propus să compenseze lipsa de inovație din domeniu prin lansarea primului smartphone ce poate fi folosit atât în tandem cu un SIM tradițional, cât și prin satelit.

Intitulat Thuraya X5-Touch, noul smartphone a fost dezvăluit în urmă cu câteva zile în Dubai. Acesta rulează o variantă de Android ce a fost personalizată pentru a profita de funcțiile deosebite ale gadgetului. În continuare este vorba de un gadget exclusivist dedicat celor care lucrează în condiții extraordinare, dar include câteva detalii care s-ar putea să te tenteze.

Thuraya X5-Touch este promovat pentru cei care lucrează deseori în zone fără semnal, precum păduri sau zone polare. Cei ancorați în misiuni guvernamentale sau membri ai unor organiziții non profit mai speciale sunt de asemenea vizați.

Lista completă a specificațiilor nu a fost făcută publică. Știm totuși că va fi construit în jurul unui panou Full HD de 5,2 inci protejat cu Gorilla Glass. Smartphone-ul este certificat IP67 pentru rezistență la apă sau praf. Pe lângă conectivitatea dual SIM, sunt incluse și Wi-Fi, Bluetooth sau NFC. Telefonul are o cameră principală și una pentru selfie-uri, iar o baterie de înaltă capacitate e de asemenea prezentă. Un buton dedicat pentru apeluri SOS completează ecuația. Nu știm cât va costa Thuraya X5-Touch, dar nu ar trebui să dureze mai mult de câteva luni până ajunge în magazine.

Citește și: