Primul timelapse gigapixel îți arată orașul acesta într-un fel remarcabil

Primul timelapse gigapixel îți arată orașul acesta într-un fel remarcabil

În trecut, am detaliat numeroase proiecte de fotografii gigapixel. Acelea erau încărcate de detalii și surprindeau un oraș cum nu l-ai mai văzut. Proiectul timelapse gigapixel cu Londra în centrul atenției duce însă vechiul concept la un cu totul alt nivel.

Toate imaginile record de zeci sau sute de gigapixeli pe care le-am văzut în ultimii ani ți-au permis să faci zoom pe anumite elemente de detaliu. Trecând însă peste această particularitate, nu incorporau alt element dinamic care să-ți ofere mai mult control asupra modului în care interacționezi cu respectiva imagine.

Dintr-un punct de vedere, acea fotografie imortaliza un singur moment în timp și trebuia să fie suficient pentru tine.

Cea mai recentă colaborare între Nikon, Lenstore și Canary Wharf se reflectă într-un timelapse gigapixel al capitalei din Marea Britanie. Față de o imaginea gigapixel tradițională, acest concept îți permite să vezi un punct din imagine la orice oră din zi sau din noapte, la fel ca orice alt timelapse.

Proiectul este intitulat 24 Hour London și, din cât se pare, reprezintă o premieră destul de impresionantă în industrie. Pe de altă parte, îl putem percepe și ca pe un truc de marketing, dar aceasta este altă poveste.

În final, 24 Hour London se reflectă în 24 de fotografii cu o rezoluție de 7,3 gigapixeli integrate într-o aplicație web pe care o poți vedea mai jos în întreaga ei splendoare. Fiecare fotografie este realizată la distanță de o oră pe parcursul aceleiași zile.

[readmore]

Pentru materializarea acestui proiect, s-au folosit camere Nikon D850 cu un senzor de 45 de megapixeli și obiective Nikkor AF-S 300mm cu F/2.8. Partea magică a capturii automatizate cu o precizie ridicată a fost posibilă cu un mecanism robotizat care a facilitat deplasarea pe distanțe infime la viteză mare.

În orice alte condiții, ar fi fost imposibilă realizarea unei panorame cu o rază de 155 de grade pe parcursul unei singure ore de 24 de ori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: