Cea mai mare panoramă din lume te plimbă prin munţii Mont Blanc

Cea mai mare panoramă din lume te plimbă prin munţii Mont Blanc

Cea mai recentă dovadă a obsesiei noastre pentru superlative absolute vine sub forma unui colaj foto ce se mândreşte cu titlu de cea mai mare panoramă.

Evoluţia tehnologică ne-a permis în ultimii ani imortalizarea unor secvenţe statice sau în mişcare la care în urmă cu ceva timp puteam doar să visăm. Printre acestea se numără şi , un titlu pe care creatorii unui colaj cu imagini din Mont Blanc şi l-au asumat doar acum câteva zile.

Aproape în fiecare an există un nou pretendent la titlul de cea mai mare panoramă. Cel mai recent exemplu constă într-o imagine imensă cu Mont Blanc – cel mai înalt munte al Uniunii Europene. Aceasta poate fi accesată în detaliu la următoarea adresă. Rezultatul final, o imagine de peste 365 gigapixeli, a fost obţinut prin asocierea a peste 70.000 de cadre imortalizate în două săptămâni din 2014 pe parcursul a 35 de ore muncă efectivă. Responsabilul proiectului a fost Filippo Blengini, un fotograf cu experienţă care a condus o întreagă echipă pentru materializarea ideii sale.

Efortul investit a fost cu atât mai semnificativ cu cât s-a desfăşurat la –10 grade Celsius şi 3500 metri altitudine. Instrumentul folosit la captură a fost un Canon 70D ajutat de un obiectiv Canon EF 400mm cu f/2.8 II IS. Pentru facilitarea procesului de imortalizare s-a mai folosit un braţ robotic. În total au fost capturate 46TB de imagini ce au fost lipite automat pe parcursul a două luni.

Pentru a înţeleg mai uşor dimensiunea fabuloasă a imaginii de 365 gigapixeli, gândiţi-vă că ar ocupa suprafaţa unui teren de fotbal dacă ar fi imprimată la o rezoluţie de 300 DPI. Din acest motiv experienţa navigării prin ea este atât de interesantă dacă vă apucaţi să daţi zoom pe tot felul de detalii arbitrare.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: