Primele căști care au câștigat un premiu Emmy sunt aproape anonime

Primele căști care au câștigat un premiu Emmy sunt aproape anonime

În cazul în care ți-ai dorit vreodată niște căști premiate, Blue Mix-Fi sunt primele din lume care se pot lăuda cu un premiu Emmy.

Cei mai mulți dintre noi asociază decernarea premiilor Emmy cu filme și seriale de la Hollywood. Există însă două decernări care au loc anual la distanță de câteva zile sau câteva săptămâni. Primul eveniment realizat sub sigla Emmy este menit să premieze evoluțiile inginerești din domeniul cinematografic. În cadrul Engineering Emmy, se bucură de distincții atât gadgeturi utilizate în industrie, cât și tehnologii mai mult sau mai puțin proprietare care facilitează procesul de captură. De-a lungul anilor, au existat premii Emmy pentru camere video revoluționare sau pentru sisteme de macarale folosite la efecte speciale.

Pentru prima oară însă, o pereche de căști s-a bucurat de un premiu Emmy. Titlul inscripționat pe statuetă a fost de Oustanding Achievement in Engineering Development (Realizarea Extraordinară în Dezvoltare Inginerească). Este vorba de căști Blue Mix-Fi. Acestea au fost lansate în 2014, dar s-au mai bucurat între timp de mici upgrade-uri.

Trecând însă peste titlul pompos, motivul pentru care aceste căști au ajuns pe lista premianților are legătură cu prezența lor pe un număr mare de platouri de filmare. Au ajuns să fie folosite de echipa de producție de la Westworld, Grey`s Anatomy sau NCIS. Până și J.J. Abrams și-a manifestat entuziasmul pentru ele. Premiul este doar o constatare a faptului că aceste căști incorporează suficiente inovații, încât să îmbunătățească fluxul de producție al unor filme și seriale.

Compania Blue a fost achiziționată de către Logitech la începutul anului trecut. Inițial, producătorul de gadgeturi era specializat pe echipamente de înregistrare, precum microfoane de top. În 2014, a lansat prima sa pereche de căști intitulată Mo-Fi. Acestea se diferențiau de concurență prin faptul că incorporau un amplificator personalizat ce se reflecta într-o experiență audio de top.

Motivul pentru care nu s-au bucurat de o adopție la scară largă a avut legătură cu faptul că nu au fost clasificate ca fiind foarte atrăgătoare vizual sau din punctul de vedere al confortului. În orice caz, un premiu Emmy în premieră are mari șanse să se reflecte într-o creștere a vânzărilor.

Blue Mix-Fi căști Emmy

Citește și: