Dacă vezi un tip cu un telefon în această poză din 1943, uită-te mai atent
Periodic, internetul ne oferă darul de a ne contrazice cu tot felul de poze care ajung să împartă oamenii în două tabere. De la faimoasa rochie albastră cu negru/albă cu auriu, am ajuns acum în fața unui alt măr al discordiei.
Internetul s-a împărțit din cauza unei fotografii din timpul războiului, despre care unii spun că ar vedea un bărbat care folosește un telefon mobil – în 1943.
Omul în costum maro a fost fotografiat pe plaja din Towan, Cornwall și, într-adevăr, ține ceva în mâini, într-un gest foarte familiar pentru 2018. Acesta este înconjurat de mulți iubitori de plajă, care se bucură de ultimele zile calde.
Postura lui chiar îți dă impresia că ar putea avea un telefon acolo, însă anul 1943, în care a fost făcută fotografia, te trezește la realitate. Până la urmă, putea să aibă orice alt obiect, la care se uita cu atenție. Poate chiar o scoică.
Bineînțeles, fiecare are dreptul să creadă ce vrea și unii au mers mai departe decât era cazul. Imaginea a fost postată pe Twitter de Stuart Humphrys, care inițial nu l-a văzut pe respectivul în costum maro.
Acesta a scris că poza îi surprinde pe britanicii care se bucură de o plajă din Cornwall și că fotografia a fost realizată în 1943. De asemenea, postarea lui a fost lansată ca un fel de ghicitoare pentru oamenii care ar fi putut să identifice plaja respectivă. Însă banala postare s-a transformat într-o adevărată teorie a conspirației când oamenii au început să lase comentarii.
Primul dintre acestea venea de la o persoană care susținea că omul în costum maro își verifica telefonul mobil. O altă persoană și mai radicală spunea că este clar că omul era un turist care călătorea în timp și își verifica telefonul. „În sfârșit avem dovada care ne arată veridicitatea călătoriilor în timp”, a mai precizat acea persoană.
British war workers escape to the seaside – this Cornish beach was photographed in September 1943. (It would be lovely if one of you were able to identify which beach!) ❤️ pic.twitter.com/BpLyuwSb8z
— BabelColour ? (@StuartHumphryes) September 30, 2018