Pixul „minune” de la Moleskin trece pe smartphone ce scrii pe hârtie

Pixul

Cei care nu se pot obișnui să scrie suficient de repede pe smartphone sau tabletă, își pot digitiza notițele cu ajutorului noului set de accesorii Moleskin Pen+ Ellipse.

De-a lungul anilor, o mare parte dintre noi au devenit experți la tehnoredactare, dar au început să întâmpine dificultăți la scrierea cu pixul. Motivul principal pentru care ajungi să preferi o sesiune extinsă de redactare pe computer sau tabletă în defavoarea soluțiilor tradiționale are legătură cu flexibilitatea unui fișier în format digital. Este mult mai ușor de modificat și de pasat dintr-o parte în alta. Cu un pic de noroc, nu se pierde niciodată și poate fi transpus în mai multe exemplare cu un singur click.  Pe de altă parte, scrisul cu pixul pe hârtie are farmecul său, mai ales atunci când ai un talent deosebit la caligrafie.

Pentru a mulțumi ambele tabere de utilizatori, Moleskine a anunțat Pen+ Ellipse, un pix aparent obișnuit care, atunci când scrii pe hârtia potrivită, îți trimite cuvintele din agendă către aplicația Moleskine de iOS sau Android. Singurul detaliu pe care trebuie să-l ai în vedere este că, pentru a funcționa cum trebuie, ești nevoit să ai un stoc permanent de hârtie  smart Ncode. Doar cuvintele scrise pe un astfel de format sunt digitizate în mod automat, fără nici un fel de intervenție suplimentară din partea ta.

[readmore]

Cei de la Moleskine au introdus în trecut un mecanism similar, dar noua generație a gadgetului are avantajul că funcționează și offline. Practic, dacă ajungi să-l folosești într-o zonă fără conectivitate wireless, îți poți sincroniza notițele de pe caiet cu telefonul la sfârștiul zilei, când ajungi din nou la o rețea Wi-Fi. Între timp, întregul text este păstrat în memoria pixului.

Pen+ Ellipse de la Moleskin costă 180 de dolari, la care se adaugă costurile agendelor sau caietelor compatibile. În orice caz, dacă ești interesant de un astfel de pachet, poți accesa site-ul producătorului.