17 feb. 2018 | 20:30

Cum scanezi cărți de vizită cu telefonul și le transformi în contacte

ACTUALITATE
Cum scanezi cărți de vizită cu telefonul și le transformi în contacte

În funcție de numărul de persoane noi cu care interacționezi în fiecare săptămână, ar fi bine să știi cum scanezi cărți de vizită și le transformi în contacte noi adăugate în agendă.

Există multe aplicații cu care poți salva cărți de vizită. Opțional, în doar câteva momente, le poți păstra ca poze în galerie, dacă îți dorești. Mai există însă o soluție mult mai deșteaptă decât atât, iar aceea implică transformarea lor în contacte prin intermediul unei aplicații de tip OCR.

Cei de la Abbyy au o serie de aplicații elaborate ce profită de un sistem complex pentru recunoașterea optică a caracterelor (OCR – Optical Character Recognition). După ce am testat mai multe aplicații care se lăudau cu posibilitatea scanării de cărți de vizită, în final, am ajuns la Abbyy Business Card Reader. Aplicația este una surprinzător de prietenoasă și poate fi descărcată gratuit din Google Play pentru Android și Apple App Store pentru iPhone.

Din păcate, deși nu te costă nimic să o instalezi și funcționează fără probleme la scanarea și conversia unui număr de 15 cărți de vizită, vei fi nevoit să plătești o taxă, dacă ai nevoie de mai mult. Cu 20 de lei, poți scana alte 50 de cărți de vizită într-o perioadă dorită de tine, sub forma unei achiziții in-app. Dacă plănuiești să folosești foarte mult acest program, ai putea să achiți 12 lei pe lună, sub forma unui abonament, fără nici un fel de alte restricții.

După ce ai intrat în aplicație, scanarea unei cărți durează doar câteva momente. Este suficient să faci un simplu tap în mijlocul ecranului pentru a porni camera. Marginile cărții de vizită vor fi identificate automat, iar procesul de captură se va declanșa fără intervenția ta. La final, vei vedea datele persoanei din agendă atașate câmpurilor potrivite. Poți salva noul contact în agenda telefonului, în arhiva internă a aplicației ABBYY BCR sau în ambele părți.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele