Mașina viitorului e aici, dar vine de la un producător necunoscut
O mașină electrică ultra-performantă își va face apariția pe piața auto anul acesta, dar va fi produsă doar în ediție limitată.
Mașina va fi produsă sub brandul Pininfarina, o companie care activează în domeniu din anii ‘80, dar care n-a realizat niciodată o mașină proprie. Pininfarina a fost mereu angajată de branduri de top ca Ferrari, Alfa Romeo, Peugeot, Maserati sau Lancia pentru a realiza deisgnul unor modele, dar nimic mai mult.
Cu toate că în lumea industriei automobilelor, Pininfarina este foarte cunoscută, în special de către producătorii de mașini de lux, ea este aproape inexistentă pentru consumatorii obișnuiți.
Compania, care are sediul la Munchen, în Germania, vrea să-și înceapă deja producția modelului la care visează de ceva timp, însă nu va produce decât 12 unități.
Următorul model va purta numele de cod PF0 și urmează să fie una complet electrică, pusă în mișcare de o baterie specială și un sistem de motorizare bazat pe hidrogen. Este cel mai nou și mai avansat concept auto al momentului și am mai scris într-un articol anterior cum hidrogenul începe să fie utilizat și la anumite ambarcațiuni. Este considerată o hipermașină și “împrumută” tehnologie de la echipa de Formula E Mahindra și, posibil, și de la Rimac.
Momentan, nu circulă în mediul online decât imagini schematice cu posibilul design al hipermașinii de la Pininfarina. Doar cei care sunt interesați să cumpere una vor putea să tragă măcar cu ochiul la ceea ce urmează să achiziționeze.
Un PF0 va costa în jur de 2,5 milioane de dolari. Pentru noi ceilalți, care nu-și permit sau nu vor să dea atât de mulți bani o o mașină, Peninfarina promite că va dezvălui mai multe imagini cu noul model.
Compania intenționează să livreze suficiente modele în doi ani de acum înainte, dar nu e vorba decât de vreo 100 de unități, mai multe, deci, decât mașina care va fi lansată anul acesta.
PF0 este o mașină premium și se așteaptă să aibă performanțe record, cum ar fi atingă viteza de 100 km/h în mai puțin de 2 secunde și să atingă o viteză maximă de peste 400 km/h.