Pe ce loc e Dacia în topul celor mai economice mașini din lume

Pe ce loc e Dacia în topul celor mai economice mașini din lume

Dacia este extrem de apreciată pe piețele din Occident. Nu doar pentru că modelele sunt mașini ieftine și bune, ci și pentru că întreținerea lor costă destul de puțin. Iar dovadă stau topurile în care mașina românească ocupă poziții furntașe.

Potrivit publicaţiei Argus trei modele marca Dacia ocupă primele trei locuri în topul celor mai economice automobile din lume după un an de utilizare. Clasamentul este cu atât mai seminficativ cu cât în calcul au fost luat mai bine de 1.000 de modele.

Jurnaliștii au calculat un „cost per kilometru” pentru fiecare dintre automobile, iar cel mai mic cost a fost obținut de modelul Dacia Sandero, echipat cu motorul de 1.0 și 75 de CP. Astfel, mașina făcută la Mioveni a obținut un cost de doar 0,33 euro pe kilometru, într-un an cu un rulaj de 15.000 km.

Pe poziția a doua în topul celor mai economice automobile s-a clasat Dacia Logan cu același motor care a obținut un cost de 0,35 euro pe kilometru pentru aceeași distanță rulată. Locul doi este împărțit de Logan cu Suzuki Celerio.

Podiumul este completat de Dacia Duster și Citroen C1. Ambele modele au un cost de 0,37 euro pe kilometri. În ceea ce privește Dusterul a fost luată în calcul versiunea cu motor 1.5 dCi de 90 de CP cu tracțiune față.

La polul opus, cel mai costisitor model este Land Rover Velar, motorul 3.0 V6 de 380 de CP al cărui cost per kilometru se ridică la 3,78 euro.

Dacia, vânzări record

Dacia este unul dintre constructorii europeni cu cele mai bune vânzări. În anul 2017, Dacia a reușit un nou record de vânzări: 655.235 de automobile la nivel global, cu peste 12% mai mult față de de anul 2016. Dintre unitățile vândute, 612.000 de mașini au fost tranzacționate pe piețele internaționale.

[readmore]

Prima poziție în topul țărilor în care Dacia a vândut cel mai mult este ocupată de Franța. În Hexagon, în cele 12 luni ale anului 2017, au fost vândute 119.356 de automobile ce poartă sigla Dacia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: