PAL-V Liberty este prima mașină zburătoare gata de achiziție

PAL-V Liberty este prima mașină zburătoare gata de achiziție

Este foarte mare numărul celor care visează la o mașină zburătoare, iar cu PAL-V Liberty sunt un pic mai aproape de a-și îndeplini visul.

Un număr important de companii lucrează în același timp la materializarea conceptului de mașini zburătoare. Terrafugia’s Transition și AeroMobil sunt două astfel de creații care se apropie destul de mult de ideea unui autoturism gata să se ridice de la sol în aer la o apăsare de buton. O companie olandeză se pare însă că va fi prima care va aduce o astfel de mașină zburătoare pe străzi și în reprezentanțele producătorilor auto.

O versiune de producție a PAL-V Liberty a fost prezentată la Salonul Auto de la Geneva în urmă cu câteva zile și a reușit să facă valuri în cadrul unui eveniment dominat de super mașini cu prețuri extravagante. În privința designului, PAL-V se distanțează destul de mult de alte prototipuri de hibride zburătoare pe care le-am văzut în ultimii ani. Aceasta are doar trei roți, iar în momentul în care își extinde elicele, se apropie destul de mult de un autogir tradițional sau gyrocopter.


pal-v liberty
În momentul în care operează în formatul de mașină, dimensiunile sale sunt destul de compacte. Nu pare să depășească majoritatea autoturismelor din trafic. Are două motoare separate, unul pentru deplasare pe șosea și unul pentru zburat. Puterea sa totală este de 99 de cai putere, în timp viteza maximă ce poate fi atinsă de PAL-V Liberty este de 160 km/h. Greutatea întregului ansamblu nu depășește o tonă.

PAL-V Liberty este o creație motorizată certificată de către Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației și Administrația Federală a Aviației din Statele Unite. În plus, este realizată în conformitate cu prevederile legale pentru autoturismele care circulă pe șosele. Singura problemă este că ai nevoie atât de un permis de conducere pentru a o utiliza în format de autoturism, cât și de un permis de pilot pentru a zbura cu ea.

De asemenea, ai nevoie de o scurtă pistă în line dreaptă pentru a decola și a ateriza în condiții de deplină siguranță. Pentru a face conversia din mașină în autogir, are nevoie de 5-10 minute. Prețul de achiziție este de 400.000 de dolari pentru varianta sport și 600.000 de dolari pentru modelul Pioneer cu un design interior și exterior un pic mai spectaculos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: