Cum arată cele mai ciudate, penibile sau amuzante momente din RATB

Cum arată cele mai ciudate, penibile sau amuzante momente din RATB

RATB, cu toate autobuzele, tramvaiele și troleibuzele sale, e aproape cât un mic oraș în fiecare zi. Și când sunt atâția oameni la un loc, n-are cum să nu fie și ciudat.

Din 13 septembrie, RATB a devenit STB, adică Societatea de Transport București SA. E societate pe acțiuni și planul Primăriei București e să aibă astfel acces la fonduri europene pentru dezvoltare și modernizare.

Proiectul de transformare a RATB în STB a început în urmă cu doi ani. Odată cu anunțul din 13 septembrie, Gabriela Firea, primarul Capitalei, a spus că e primul pas important spre modernizarea și îmbunătățirea transportului în comun din Capitală.

Dincolo de nume, RATB e alegerea multor bucureșteni pentru transport. De la teama de control până la mirosurilor destul de variate, autobuzele, tramvaiele și troleibuzele au văzut multe.

De ceva timp există pagina de Facebook Auzite în RATB, unde sunt adunate cele mai bune replici date de călători și prinse de alți călători. Dincolo de replici, pagina are și un album cu ilustrații deosebite cu situațiile cotidiene din RATB.

„Colecționăm o mulțime de «auzite» demne de pus în ramă. Unele ajung să fie ilustrate și le puteți urmări în fiecare miercuri, când un nou episod din webcomic-ul #auziteinRATB va fi sus pe Interneți!”, se arată în descrierea albumului. „Producția” e asigurată de Scc.comics.

Mai jos am adunat câteva dintre ele. Sigur te vei regăsi în pielea multor personaje, fie că ești deranjat de cei care nu coboară la prima, dar stau în ușă, fie că ești incomodat de pensionari enervanți sau elevi de liceu cu tupeu.

Oricum ar fi, și oricât de rău ți-ar părea mersul cu STB, probabil că nu vei renunța la el din motive obiective. Putem doar spera că, odată cu schimbarea societății, poate și modernizarea va fi accelerată și transportul acesta în comun chiar să fie mai actual vremurilor noastre.